• DOLAR 32.597
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2494.749
  • ...
"Kutlu Doğum Müslümanların ittifak ve ittihadına vesile olsun"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu (Platforma Evîndarên Pêxember) tarafından, Otogar Mevlid Alanında "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine  katılım gösteren halk, duygu ve düşüncelerini paylaştı.

İlke Haber Ajansı (İLKHA) mikrofonlarına konuşan  katılımcılar, Peygamber Sevdalıları Platformu`nun yaptığı hayırlı çalışmalardan memnun olduklarını ifade ettiler.

Almanya'dan Kutlu Doğum etkinliğine katıldığını belirten Bülent Bingöl, "Özellikle bu havayı tatmak için, bu atmosferi görmek için yıllardır bekliyorduk. Allah bugüne nasip etti. Gerçekten müthiş bir şey, herkesin bunu yaşamasını, bu duyguyu tatmasını istiyoruz. Özellikle Avrupa'da, Almanya'da yaşayan kardeşlerimin imkanları ve zamanları varsa bu ortama gelsinler. Bu duyguyu görsünler ve yaşasınlar." dedi.

"Bu etkinlik gerçekten hayata çok şey katıyor." diyen Bingöl, sözlerinin devamında şunları söyledi: "Peygamber'i anmak, anlatmak ve anlatıldığı bir ortamda bulunmak gerçekten bambaşka bir duygu. Buradan Peygamber Sevdalıları Platformuna böyle bir organizasyona vesile olduklarından ve bize bu duyguları yaşattıklarından dolayı Almanya'daki kardeşlerim adına hepsine çok teşekkür ediyorum."

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinden Kutlu Doğum etkinliğine katılan Fethi Yeşil, "Peygamber Efendimizin mevlidi için geldik. Bu tür mevlit etkinlikleri çok güzel. Her yerde olmasını ve imkân buldukça da gitmeyi istiyoruz. Her yıl bu etkinliklerin olmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'ın Karakilis köyünden programa katıldığını ifade eden H. Şehmus Çimen, etkinliğin çok güzel olduğunu, ümmet için hayırlara vesile olmasını diledi.

"Kutlu Doğum etkinlikleri Müslümanların ittifak ve ittihadına vesile olsun"

Aslen Batmanlı olduğunu Kutlu Doğum Etkinliği için İstanbul'dan geldiğini belirten Sait Sevim, "Yusufi medresedeki Selami Sevim'in babasıyım. Buradan onun ziyaretine gidiyorum. Kutlu Doğum etkinlikleri inşallah Müslümanlara hayırlı olur. Bütün Müslümanların ittifak ve ittihadına vesile olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

"Bu etkinlikler Müslümanların tanışmasına ve kaynaşmasına vesile oluyor"

Batman'ın Sason ilçesinden etkinliğe katılan Mehmet Emin Akbay, "Peygamber efendimizin mevlit etkinliği için geldim. Hey yıl bu etkinliklerin olmasını istiyoruz. Gönlümüz her hafta olmasını istiyor ama olmayacağı için en az yılda bir olması gerekir. Bu etkinliklerin faydası İslami şuurun yaygınlaşmasına, Peygamberin hayatını öğrenmemize vesile oluyor. Müslümanların tanışmasına ve kaynaşmasına vesile oluyor." dedi.

Her sene Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde Batman'daki Kutlu Doğum etkinliğine katıldığını ifade eden Halim Akdoğan da şunları söyledi: "Peygamber Efendimizin aşkı için buraya geldik. Bu mevlidin tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini ve barışa vesile olmasını diliyorum. Kısacası huzur İslam'dadır. Bu etkinlik Müslümanlar arasında dinin daha çok yaygınlaşması ve Peygamberin tanınması için düzenleniyor."

"İslam'ın şiarlarını yerine getirmek bizim en büyük vazifemizdir"

Siirt Üniversitesinde İlahiyat Fakültesini okuyan Ebubekir Basut, "Böylesi etkinlikler ümmetin birliği ve Müslümanların birleşmesi için olmazsa olmaz bir nimettir. Müslümanlar bunun değerini bilmesi lazım. Bu birliktelikle İslam'ın yenine canlandırılması gerekir. Böylesi etkinliklere katılmamız şarttır. Olmazsa Allah bunun hesabını bizden sorar, çünkü biz bunlarla mükellefiz. Mükellef olduğumuz için de İslam'ın şiarlarını yerine getirmek bizim en büyük vazifemizdir. Çünkü Müslümanız." şeklide konuştu.

"Dağınık kerpiçlerle hiçbir ev yapılamaz"

Kutlu Doğum etkinliklerini gördüklerinde mutlu olduklarını ifade eden Suriyeli Süleyman Ömer Muhammed ise "Bu toplantıyla gönlümüz aydınlandı. Allah-u Teâlâ bize birlik nasip etsin. Hz. Muhammed kendi yakınları tarafından hicret etmeye zorlandı. Biz de bizim dilimizle konuşan yakınlarımız tarafından sürüldük. Halkın düşmanları halktandır, bizim düşmanlarımız babamızın evindendir. Düşmanlar nasıl birlik oluyorlarsa, biz Müslümanlar; takke, sarık, sakal ve kalem sahipleri de birlik olmalılar. İslami gruplar ve hak üzerinde olan partiler birbirlerine uzak olmamalılar. Dağınık kerpiçlerle hiçbir ev yapılamaz. Birbirimizin arkasında olsak, düşmanlar düşmanlık yapamazlar. Ben Suriye'nin Amudê şehrindenim, babam aslen Ağrılıdır. Babam komünistler yüzünden Suriye'den çıktı. Bizler de bizim dilimizle konuşan komünistler yüzünden topraklarımızdan çıktık." dedi.

Şırnak'ın İdil ilçesinden Kutlu Doğum etkinliğini seyretmeye geldiğini ifade eden Şehdiye Baştuğ, yapılan etkinliğin çok güzel ve anlamlı olduğunu söyledi.

Etkinliğe katılım gösteren yaşlılardan Kumri Aslan, Ebide Eken, Behya Mediş ve Meryem Teknal, Allah'ın Peygamberi için mevlit alanında toplandıklarını ifade ederek bu tür etkinliklerin daha sık yapılmasını istediler.

Her sene Kutlu Doğum etkinliğine geldiklerini ve Hz. Muhammed'in çocukları sevdiğini, kendilerinin de onu çok sevdiklerini dile getiren Hüseyin Osman Çelik ile Hamza Çelik, etkinlikte okunan mevlide eşlik ederek, yapılan konuşmaları dinlediklerini belirttiler. (Mehmet Aslan - İLKHA) 


































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir