• DOLAR 32.574
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2435.002
  • ...
Şırnak İŞGEM Projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ın Cizre ilçesinde DİKA'nın yüzde 75 desteği Cizre Belediyesinin de yüzde 25 katkı verdiği beş bin metrekare kapalı alanda kurulması planlanan ve 6 milyon 600 bin liraya mal olacak Cizre İş Geliştime Merkezi (İŞGEM) projesinin mutabakat protokolü imzalandı.

Özel bir otelin konferans salonunda gerçekleşen toplantıya Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Adanur, Dicle Kalkınma Ajansı(DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, DİKA temsilcileri, sanayi ticaret odaları temsilcileri ve esnaf sanatkarlar odası temsilcileri katıldı.

Programda DİKA İl Temsilcisi Naif Çiftçi  DİKA ile Cizre Belediyesi arasında gerçekleşecek projenin ayrıntılarını sunum ile anlattı.

Programda konuşan Vali Su, gerçekleşecek olan projenin çok önemli olduğuna işaret ederek, ticari sanayi potansiyeli ile hızla gelişen bir ilçe olan Cizre'de iş merkezinin bölge için çok önemli katkı sunacağını söyledi.

DİKA'nın güdümlü projesini iş merkezi alanında kullanmak istediklerini aktaran Su, şunları kaydetti:

"Buradaki iş merkezimizin amacı, sanayimizin gelişmesi, kalifiye eleman yetişmesi, işe yeni başlayan şirketlerin geliştirilmesi onların daha uzun vadede sürdürülebilir bir pozisyona gelebilmesi ve bütün bunların oluşması için bunlara yardımcı olacak bu anlamda şirketlerimize ' Hayat Koçu ' olabilecek bir iş geliştirme merkezi oluşturmayı arzu ediyoruz. Burası faaliyete geçtiğinde iş adamlarımıza büyük katkılar sunacak. İş adamlarımızın eksikliklerini kapatmak adına burada vereceğimiz bilgilerle onu gidermiş olacağız mevcut işleri de daha da geliştirmek adına böyle bir imkanı iş adamlarımıza sunmuş olacağız."

İş merkezinin Şırnak ve ilçeleri için çok büyük bir iş istihdamına ön ayak olacağını belirten Vali Su,bölgenin kalkınması içinde önemsedikleri projeyi  2 yıl içinde bitirmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

Cizre ilçesinin mevcut Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ticareti ile yapılacak İş güdüm projesi ile ticaretlerine can suyu olacağını kaydeden Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Adanur, OSB'ye yeni büyük yatırımcıları kazandırmak adına ilk adım olacağını ve bunu önemsediklerini aktardı.

Şırnak'ın çok genç bir nüfusa sahip olduğunu anımsatan  DİKA Genel Sekreteri Altındağ,projede topluma hitap edebilecek, kaliteli elaman yetiştirilebilecek kobilerin ayakta durmasını sağlayan bir mekanizmanın oluşacağını söyledi.

Esnafın ilk yılında iflas etmemesi için ve iş yerini kapatmaması için bir model oluşturduklarını belirten Altındağ, " Burada geçici bir istimlak oluşturulacak ama asıl mantık 6 ay sonra kapanmamış şirketlerden oluşan gerçekten bir şehirde yatırım yapılırken ve öngörüsünü gören, ham maddesini olduğunu düşünüle bilen, risk analizini yapabilen, rekabet edebilen ve bu rekabette içinde mutlaka ve mutlaka bir pazar arayışın içinde olan bir model olacak. Bunu Cizre`de yapmamız DİKA olarak çok önemli bunu belediye başkan vekilimizin de projeyi sahiplenmesi ayağı çok önemlidir. "

Konuşmaların ardından Vali Su ile Genel Sekreter Altındağ arasında protokol imzalandı. (İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir