• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Peygamber anlayışını çocuklarımıza vermeliyiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Birey Eğitim Kurumları tarafından, Belediyesi Kültür Merkezi`nde Hz. Muhammed (sav) anma ve anlama programı düzenledi.

Sunuculuğunu Erhan Ozan`ın yaptığı program, Kur`an-ı Kerim`in tilavetiyle başladı. Programda Birey Eğitim Kurumlarının Genel Müdürü Hasan Yılmaz, kısa bir selamlama konuşması yaparak, Hz Muhammed`in hayatından kesitler anlattı.

Daha sonra programda konuşan Araştırmacı-Yazar Şefik Sevim, “Hz. Muhammed`i doğru Anlama” konu başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Sevim “Çocuklarımızın çok fazla özgüven sahibi olduklarını, bu özgüvenlerinden dolayı çocukların uyarı, nasihat kaldıramadıklarından belirterek, Bu durum gençlerde müstağnileşmeye yol açıyor. Oysaki biz çok mütevazı bir Peygamber`in ümmetiyiz. Öyle ki Peygamber (a.s) savaşa giderken yolda dişi bir köpeğin yavruladığını ve onları emzirmeye çalıştığını görünce iki sahabesine başlarında nöbet tutturdu ve rahatsızlık vermemek için de ordunun güzergâhını değiştirdi. İşte Peygamber Efendimiz böyle mütevazı iken bugünkü gençler maalesef bencil, müstağni ve değerlerden mahrum şekilde yetişiyor.” dedi.

Sevim, “Bugün üzerimize düşen çok fazla görev var. Bizler, Peygamber anlayışını çocuklarımıza vermeliyiz. Hz Peygamber, Ben sizlere iki emanet bırakıyorum. Bunlar; Kur`an-ı Kerim ve Sünnetimdir. Peygamber`in yürüyen bir Kur`an olduğunu ve onu anlamak isteyenin Kur`an-ı doğru anlaması gerekir.” diye konuştu.

Okunan şiir ve seslendirilen ilahilerle devam eden program, Birey Eğitim Kurumlarının düzenlediği Siyer Sınavı`nda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.(İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir