• DOLAR 32.44
  • EURO 35.43
  • ALTIN 2330.66
  • ...
Doğubayazıt`ta Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Doğubayazıt Koordinatörlüğü tarafından kapalı spor salonunda Kutlu Doğum programı düzenlendi.

Sunuculuğunu Ömer Duman ve Ahmet Hoca`nın yaptığı program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt Şubesi mevlithan ekipleri Kürtçe mevlidi seslendirdiler. Grup Vahdet sanatçısı Mehmet Noğay ve Mustafa Yekit Peygamberimize ithafen Kürtçe ve Türkçe ezgilerle katılımcılara coşkulu anlar yaşattılar.

Programa konuşmacı olarak katılan İttihad'ul Ulema üyelerinden Molla Ali Aslan, Hz. Muhammed'in adaletinin sadece insanlara değil tüm mahlukata yönelik olduğunu belirtti.

Aslan, "Avrupa bugün halen Hz. Muhammed`i tanımış değil. Avrupa'nın köleliğini yapanlar da O`nu tanımış değildir. Çünkü Hz. Muhammed adalet getirmişti ve getirdiği adaletle hayvanlar dahi zarar görmemişti. Ama şu 20'nci asırda zalimler bizlere cahilleri tanıttılar. Her kim Hz. Muhammed`i kendine örnek edinirse işte o kimse kemale ermiştir. İslam tarihi boyunca insanlık hiçbir zaman bu derece Hz. Muhammed`in adaletine muhtaç kalmamıştır. Çünkü onun davası hak ve adalet idi. Sevgisi şefaatti, kurtuluştu, izzetti, dünya ve ahiret şerefiydi." dedi.

Konuşmanın ardından Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt Şubesi Yarım Elma Çocuk Bahçesi Grubu ezbere ayet ve hadisler okudu, ilahiler seslendirdi. Minik çocukların gösterisi katılımcılardan tam not aldı. Programda ayrıca, Hz.Ömer`in adaletini anlatan bir tiyatro sahnelendi.

Program, Cemal Arvas Hoca'nın yaptığı dua ile sona erdi. (Ramazan Zeren-İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir