• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
"Peygamber sevdalıları ümmetin bir araya gelmesine vesile olacaktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğü tarafından, Aşağı TOKİ Şehir Stadyumu'nda düzenlenen “Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temalı etkinlikte, Kutlu Doğum programların İslam ümmetini birleştirdiği, kenetleştirdiği ve İslam ümmetinin uyanmasına, dirilmesine vesile olduğuna dikkat çekildi.

Mustafa Öztünç'un sunuculuğunu yaptığı etkinlik, Ekrem İlciboğa`nın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Program, Erciş Besmele İlahi Grubu`nun Mevlid-i Şerif' okumasıyla devam etti. Etkinlikte, Yakup Kazak ve Erciş Besmele İlahi Grubu ilahiler seslendirdi. Daha sonra Muradiye Kız Çocuk İlahi Grubu'ndan bir kız çocuğunun seslendirdiği şiir ile duygulu anlar yaşandı.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Alimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul Ulema) üyelerinden Emrullah Uysal, Peygamber Efendimiz'e (sav) yüklenen yükün ağır olduğunu belirterek,  "Allah'u Teala 124 bin peygamber gönderdi ve bütün bu peygamberler o kavimlerin ve toplulukların içerisinden çıktı. Peygamberlere bir görev yüklendi ve peygamberlerle birlikte gelen suhuflara, Tevrat'a, Zebur'a, İncil'e, Kur'an'a bir görev yüklendi. Bütünüyle peygamberler görevlerini yerine getirdiler, üzerlerine düşeni yaptılar ve Allah'ın emrini harfiyen yerine getirdiler. Peygamberin sonuncusu Allah Resulü (sav) geldi. Allah Resulü'nün gelişi sıradan bir geliş değildir. Onun son peygamber oluşu sıradan bir iş değildir. Allah-u Teâlanın Peygamberimize yüklemiş olduğu yük sıradan bir yük değildir. Diğer peygamberlere yüklemiş olduğu yükten daha farklı bir yüktür. Çünkü onun sorumluluğu ağır ve çoktu. O sadece bir kavme bir millete bir topluluğa gönderilmiş ya da bir zaman dilimi için gönderilmiş bir peygamber değildir. Ondan sonra peygamber gelmeyecektir. Ondan sonra bir din çıkmayacak ve son din Hz Muhammed'in getirmiş olduğu ilahi din olan İslam olacaktır." dedi.

Konuşmasına Peygamber Efendimizin bir hadisiyle devam eden Uysal, "Allah Resulü'nün sevgi ve sevdasını gönüllere, şehirlere, köylere, meydanlara, sokaklara taşıdılar. İlahi dava budur, Hz Peygamberin adaleti budur, hak ve kurtuluş budur. Allah Resulü'nün davasını bugüne kadar getiren tüm büyüklerimizden Allah razı olsun.

Kutlu Doğum programlarının İslam ümmetini birleştirdiğine vurgu yapan Uysal, "Kutlu Doğum; kutlu insan, aziz insan, aziz peygamberin etkinliğidir. Bu etkinliği tarih boyunca alimlerimiz yazmışlardır. Arapça, Kürtçe, Türkçe, Farsça, Lazca, Zazaca bilmediğimiz nice dillerde Mevlid-i Şerifler, kasideler, beyitler yazılmıştır. İslam ümmeti ne zaman dağınık olmuş Kutlu Doğum programları İslam ümmetini birleştirmiştir, kenetleştirmiştir.  Kutlu Doğum programları, İslam ümmetinin uyanmasına, dirilmesine vesile olmuştur." diye konuştu.

Kutlu Doğum etkinliklerin ilk düzenlendiği yıllarda ve tarihçesinden bahseden Uysal, "Bir dönemler Müslümanlar sıkıntılı ve dağınık olduğu durumlardan dolayı birbirleriyle uğraştıkları bir dönemde Kudüs Hristiyanların eline geçiyor.  Böyle bir günde Nureddin Zengi ve Selahaddin Eyyubi bir araya geliyorlar. Bunlar, 'İslam ümmetini nasıl toplayabiliriz, İslam'ın adaletini nasıl tahsis edebiliriz?'  diye düşündüler ve karar verdiler. Kutlu Doğum programları yaparak İslam ümmetini bir araya getirdiler. İslam ümmeti Kutlu Doğum programları ile ayağa kalktı ve bu Kutlu Doğumlar sayesinde 2 yıl içerisinde Nureddin Zengi'nin komutanlığında ve Selahaddin Eyyubi'nin rehberliğinde İslam ümmeti birleşti, güçlendi ve Kudüs'ü Hz Ömer'in (ra) emaneti, Hazreti Peygamber'in ilk kıblesini aldılar." ifadelerini kullandı.

"Ümmet, Kutlu Doğum programları sayesinde bir araya gelecektir"

Peygamber Sevdalıları Platformu'nun düzenlediği Kutlu Doğum etkinlikleriyle İslam ümmetini bir araya getirmeye vesile olacağına inandığını dile getiren Uysal, "Bugünkü ümmetin dağınıklığı, Müslümanların perişanlığı, Irak'tan Suriye'ye, Afrika'dan, Çeçenistan'a, Ortadoğu'sundan Afganistan'ına kadar İslam ümmetinin bu hale gelmesinin sebebi Peygamberin adaletinden, hakkaniyetinden uzak kalmasından kaynaklanmaktadır.  Bu İslam ümmeti İnşallah bu Kutlu Doğum programları sayesinde bir araya gelecektir.  Bu programlar bırakın Türkiye'deki Müslümanları, Allah'ın izniyle Ortadoğu ve dünyanın değişik yerlerindeki bütün Müslümanları  kenetleştirecek ve  birleştirecektir. Peygamber sevdalıları ümmetin bir araya gelmesine, kenetlenmesine, kendine gelmesine ve adaleti tekrar tahsis etmesine vesile olacağına inanıyoruz. Bu inancımız ise sonsuzdur." diye belirtti.

Etkinlik, Ahmet Bağ'ın yaptığı dua ile son buldu. (Cüneyt Hasar-İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir