• DOLAR 32.565
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2431.959
  • ...
Göçmen teknesi battı: 16 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Çanakkale ili Sivrice Burnu güneyinde bir göçmen botunun batması sonucunda 16 kişinin hayatını kaybettiği belirtti.

Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 11.15'te, Çanakkale ili Sivrice Burnu güneyinde bir göçmen botunun battığına ilişkin alınan ihbar üzerine bir gemi, 3 bot ile bir helikopterin görevlendirildiği belirtildi.

Açıklamada, görevlendirilen ekiplerin Sivrice Burnu ve Midilli Adası arasında kalan orta hattın kuzeyindeki Türkiye karasularında arama kurtarma faaliyetine başladığı ifade edilerek şöyle denildi:

"Arama kurtarma faaliyetinde, Türk karasularında Türk Sahil Güvenlik unsurları tarafından saat 12.20`den itibaren 7 göçmenin cansız bedenine ulaşılmıştır. Yunan Sahil Güvenlik unsurları tarafından ise Yunan karasularında 9 göçmenin cansız bedenine ulaşılmış, 2 göçmen ise kurtarılmıştır. Kurtarılan göçmenlerin ilk ifadelerinden 20 ya da 25 kişi oldukları öğrenilmiştir."

Arama kurtarma faaliyeti neticesinde Türkiye ve Yunan unsurları tarafından toplam 16 göçmenin cansız bedenine ulaşıldığı bilgisine yer verilen açıklamada, 2 göçmenin ise kurtarıldığı kaydedildi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir