• DOLAR 32.602
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2498.144
  • ...
"Karalamalara karşı halkımız en güzel cevabı vermiştir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla düzenlenen  Kutlu Doğum etkinliğine katılan âlimler duygu ve düşüncelerini İLKHA'ya paylaşarak, düzenlenen etkinliğe gösterilen ilgi İslam düşmanlarına ve etkinlikleri hazmedemeyenlere güzel bir cevap olduğunu ifade ettiler.

10-15 yıl önce Kutlu Doğum etkinliklerinin Batman'da kapalı alanlarda yapıldığını hatırlatan Alimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul Ulema) Başkanı Molla Enver Kılıçaslan, Hz Muhammed'in yolunu takip edenleri Allah dünya ve ahirette aziz kılacağını söyledi.

Kılıçaslan, "Peygamber Sevdalıları Platformu etkinliklere birkaç kişiyle ve kapalı alanlarda başladı. Bugün Allah'a hamd ve şükürler olsun kapalı alanlar yetmeyince meydanlar doluyor. Sadece bu camiada değil, diğer İslami camialar, hatta hükümet, devlet ve devlet başkanı kendisi bu teşvikle bu kural ve kaideler içerisinde Peygamberi sevdirmek için etkinlikler yapılıyor. Elhamdülillah bu camianın çalışmaları netice verdi. Bugün binlerce kadın, kız, ihtiyar ve gencin gönlünde Peygamberin sevgisi ve muhabbeti bu etkinlikler vasıtasıyla yerleşmiştir. Bu tabloyla iftihar ediyor, Allah'a şükrediyoruz." dedi.

"Kim Peygamberin yolunu takip ederse Allah dünyada da ahrette de onu aziz edecektir"

Etkinlikler aracılığıyla Hz Muhammed'in en güzel şekilde tanıtıldığını vurgulayan Kılıçaslan, "Peygamberimiz ne kadar adalet, şefkat, merhamet ve hidayet ehli olduğu öğretiliyor. Kim bu yolu takip ederse Allah dünyada da ahrette de onu aziz edecektir. Allah; 'İzzet-üstünlük Allah'ın, Allah Resulünün ve müminlerindir. Ama münafıklar bunu bilmezler' diyor. Bunun için Allah'tan umutluyuz. Nasıl ki Peygamberimiz Mekke'de tek başınaydı, karanlık yerlerde hicret ediyordu, eziyet ve işkenceler atında bu davayı ilerletti. Bugün elhamdülillah tüm dünyada Peygamber davası dağılmış. İslam'ın sesi yükselmesin diye memleketimizde bazıları İslami yok etmek istediler. Allah'ın izniyle bu ihlasla, takvayla, hizmetle ve bu çalışmalarla Allah bu milletin Peygamberin davasına teslim olmasına vesile olur ve öylede görünüyor." ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında Kılıçaslan, şunları kaydetti: "Bazı insanlar, Müslümanların uyanmasını ve Müslümanların bu kitlesini hazmedemiyorlar. Haset ediyorlar. Güya Müslüman'dırlar, renkleri Müslüman'dır ama İslamiyet'i kendilerinde tek biliyorlar. Bu cehalettir, büyük bir yanlıştır. Hakikaten İslam aşığı olan ve kim İslam davasını sürdürse o kardeşimizdir, başımızın üstünde yeri vardır. Ama bazı insanlar görüyoruz. İslami hizmetlerde önlerine geçildiğinde haset ediyorlar. Ebu Cehil gibi 'Vallahi Muhammed'in doğru söylediğini biliyorum. Yalan söylemiyor ama Haşimoğullarına Peygamberliğin gelmesini kabul etmiyorum.' diyordu. Yahudiler Hz. Muhammed'in Allah'ın Peygamberi olduğunu biliyorlar ama Hz. İshak ve Hz. İsmail evlatlarından olmadığı için haset ettiler. Hz. Yusuf'un kardeşleri Hz. Yusuf'un Peygamber olduğunu biliyorlardı fakat babası onu çok sevdiğinden haset ederek yanlışa girdiler. Vallahi bu İslami çalışmalar ve Kutlu Doğum etkinlikleri aleyhinde olanlar hasettendir. İslami değildir şeytanidir."    

"Hz. Muhammed (sav) ile beraber olanlar doğru yoldadırlar"

Hz. Muhammed'in Kutlu Doğum'unun İslam âleminde çok mühim bir hadise olduğunu belirten bölgenin tanınmış alimlerinden Molla Zeki Bilgin, "Hz. Muhammed'in dünyaya gelişi tüm kainata berekete vesile olmuştur. Yanlışlık içerisinde olanlar  Allah'ın Peygamberi vasıtasıyla tüm kötülüklerden uzaklaştı. Hz. Muhammed ile beraber olanlar doğru yoldadırlar. Peygamberle beraber olanlar birbirlerine çok şefkatlidirler ve kafirlere karşı şiddetli ve cesaretlidirler. Batman halkının Kutlu Doğum etkinliğine gelişleri kamil imandandır. Peygamberin dünyaya gelişini Müslümanlar en güzel şekilde kutluyorlar. Buraya gelen insanların hepsi Hz. Muhammed'e muhabbetleri vardır. Onun için buraya gelmişlerdir. Bu programa sebep olanlardan Allah-u Teâlâ razı olsun."şeklinde konuştu.

"Müslüman Kürt halkı karalama kampanyası yürütenlere güzel cevap verdi"

Kürt halkının Peygamberine bağlı bir halk olduğuna işaret eden İttihad'ul Ulema Yönetim Kurulu Üyesi Molla Abdulkudüs Yalçın, "Bu tablo Batmanlıların özellikle Kürt halkının dinlerine bağlı olduğunu çok daha güzel gösteriyor. Bu millet üzerinde çok oyunlar oynanmışsa, İslam'dan uzaklaştırılmaya çalışılmış ise de elhamdülillah bu konuda başarılı olmamışlardır. İşte bu görüntü, bu kalabalık kitle bunun bir delilidir ki, bizim halkımız, Kürt halkı gerçekten dindardır. Bu programların düzenlenmesi gerçektende çok faydalı ve lazımdır ki en azından Resulullah  (sav) aşkı tekrar canlansın, yenilensin. Halk Resulullah'ı (sav) daha iyi tanısın diye bu programlar gereklidir."dedi.

Son günlerde Kutlu Doğum etkinlerinin karalanmaya çalışıldığını, kararmaya çalışmalarına Batman halkının güzel bir cevap verdiğini kaydeden Yalçın, "Son zamanlarda işitiyoruz ki bazıları bu projelerin FETÖ'ye ait olduğunu söylüyorlar. Halbuki bizim gördüğümüz FETÖ bu etkinliklere engel oluyordu. Onların elinde kuvvet olduğu zaman buna engel oluyordu. Hatta bu etkinlikleri düzenleyenlere FETÖ hakim ve savcıları dava açıp cezaevlerine  gönderiyorlardı. Dolayısıyla bunu yapanlar başkalarının adına hizmet yapıyorlar. Bunlar gerçekten samimi insanlar değildir. Bu söylemlerde İslam'a karşı söylemlerdir. Başkasının hizmetinde olmaktır. Eğer ellerinden gelse bunu tamamen yasaklarlardı. Ama Allah'a şükürler olsun, karalamalara karşı halkımız en güzel cevap vermiş ve verecektir, Allah'ın izniyle." diye konuştu. (Mehmet Aslan - İLKHA) 






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir