• DOLAR 32.551
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2490.31
  • ...
Siverek İkra-Der`den Salâvat Kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Kutlu Doğum ayı olan Nisan ayında yapılacak olan nurlu doğum etkinliğine kadar "500 Milyon Salâvat" kampanyası başlatıldı. Kampanyanın amacını dili zikre alıştırmak, dili kötü sözlerden arındırmak, zaman israfını önlemek, Allah`a ve Resulüne olan sevgi ve sadakati artırarak topluma peygamber sevgisini aşılamak olarak özetleyen Dernek Yetkilisi Hüseyin Şeker, kampanya sayesinde toplumdaki peygamber sevgisinin canlı kalacağını kaydetti.
 
Geçen yıl Siverek Kalesinde düzenlenen kutlu doğum etkinliğine yoğun katılım olduğunun altını çizen Şeker "Geçen yıl halkımızın yoğun katılımıyla düzenlemiş olduğumuz etkinliğimize kadar peygamber sevdalısı olan halkımız tarafından 155 milyon salâvat çekilmişti. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda tüm Siverek halkının bu salâvat kampanyasına katılmasını istiyoruz" dedi.
 
Dernek yetkilisi Hüseyin Şeker açıklamasının devamında, "İslami değerlerin unutulmaya ve unutturulmaya çalışıldığı ve kutlu doğum ayının yaklaştığı şu günlerde tüm Siverek halkının Kâinatın efendisine salâvat getirerek manevi bir atmosfer içerisine girmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenecek Nurlu Doğum Etkinliğinin tarihinin tam olarak netleşmediğini belirten Şeker, "Etkinliğimizin tarihini şimdilik 20 Nisan olarak belirledik. Etkinlik tarihi netleşince konu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir. Salâvat kampanyamıza katılmak isteyen tüm peygamber âşıkları 0 536 602 0535 nolu telefonu arayarak istedikleri miktarda Salâvat-ı Şerif alabilirler" diye konuştu.
(A. Uğurlu - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir