• DOLAR 32.572
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2439.874
  • ...
Adana`da `Şehadet Gecesi`ne Yoğun İlgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Akdeniz İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu şehadet ayı münasebetiyle "Şehadet Gecesi" etkinliği düzenledi. Seyhan Kültür Merkezi`nde gerçekleşen etkinliği, bay ve bayanlar ayrı bölümlerde izlerken, programda 1 ve 2 numaralı salonlar dar gelince yüzlerce konuk programı ayakta ve kapı önünde izledi. Salona sığmayan konuklar için ise programı takip edebilmeleri için dışarıya sinevizyon sistemi kuruldu.
 
Programın açılışı, Kur`an-ı Kerim tilaveti ile yapıldı. Daha sonra şehitlerle ilgili sinevizyon gösterimine geçildi. Sinevizyon gösteriminde, asrımız şehidlerinden Hasan El-Benna, Şeyh Ahmed Yasin, Abdullah Azam, Malkom X, Şeyh Said, İskilifli Atıf Hoca, Metin Yüksel, Molla Zeki, Ubeydullah Durna ve Mavi Marmara Gemisi şehitlerinin şahadet olayları kısaca işlendi.
 
Daha sonra kürsüye gelen İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu Sözcüsü İsa Emre, şehadet konulu kısa bir açılış ve selamlama konuşması yaptı. Program; Grup Özlem sanatçılarının şehadet üzerine söylediği Türkçe-Kürtçe ilahi ve ezgilerle devam etti.
 
Şehadet Şubat Ayına Has Bir Şey Değildir
Geceye konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi Yazarlarından Said Şahin, sözlerine hamd ve selamla başladı. Şehadet ayı münasebeti ile burada şehadeti konuşacağız diye sözlerine devam eden Şahin; "Burada Allah yolunda mal vermiş, kan vermiş, can vermişleri konuşacağız. Onlar canlarını verdi bizler ise onları anlatmaya çalışacağız. Rabbim onları ve can verdikleri bu davayı hakkıyla anlatabilmeyi nasip etsin. Programın başında verilen sinevizyon gösteriminde Şubat ayı şehitleri anlatıldı. Bu kısa zamanda şehitlerin tümünü anlatmak, bu zamana sığdırmak zaten mümkün değil. Zaten şehadet, Şubat ayına has bir şey de değildir. Şehadet, sadece günümüze yakın bir zaman dilimine de has bir şey değildir" dedi.
 
Şehitler Kervanı Kabil`in Habil`i Şehit Etmesiyle Yola Koyuldu
Şehadet tarihinden de bahseden Şahin; "Şehadet, Hz Adem`in oğulları Habil ve Kabil hadisesiyle başladı. Bunlardan Habil, Allah`a yönelmiş, Allah`ın taraftarı Hizbullah olmuş; diğeri Kabil, şeytana uymuş, Hizbuşşeytan olmuş ve kardeşini şehit etmiş. Şehitler kervanı Kabil`in Habil`i şehit etmesiyle yola çıktı. Bu yoldan nice peygamberler, Allah dostları yürüdü. Zekeriya ile Yahya Peygamberler yürüdü. Şehidler efendisi Hz Hamza yürüdü. Peygamber torunu cennet gençlerinin efendileri Hasan ve Hüseyin yürüdü. Şu günümüze kadar bu kervan yoluna devam etti. Hizbullahla Hizbuşşeytan, Hakla batıl, hayırlılarla şerlilerin mücadelesi sürdükçe bu kervan durmayacaktır. Şu an burada konuşurken bile dünyanın değişik yerlerinde bu bahsettiklerim yaşanıyor, şehitler veriliyor. Yeryüzünde Yezidler olduğu müddetçe onlara karşı duran Hüseyinlerde var olacaktır" dedi.
 
Şehadet: Allah`a Verilen Söze Sadık Olmaktır
Kuran`da şehidlerin ölmediğinin müjdelendiğini ifade eden Şahin; "Allah, şehitlerin ölmediğini, şimdi cennette rızıklar içerisinde sevinç içerisinde bulunduklarını ve geride kalanlara bunu müjde olarak vermek istediklerini ferman buyuruyor. Şehitler bu mertebeyi gördükten sonra tekrar diriltilmeyi ve tekrar şehit edilmeyi murad ediyorlar ve bunun böylece kıyamete kadar sürmesini istiyorlar. Şehadet demek Allah`a verilen söze sadık olmak demektir. Bir savaştan sonra peygamber efendimiz, ganimetleri ashab arasında pay ediyor. Bir ashap payına düşen ganimeti alarak Allah Resulünün huzuruna çıkıyor. Ben bunun için değil boynuma isabet eden bir okla şehid olmak için savaştım, diyor. Ve savaş tekrar kızışınca bu sahabe boynundan vurularak şehid oluyor. Onun bu halini gören Allah Rasülü, bu arkadaşınız Allah`a sadıktı. Doğru söylüyordu, buyurdu" şeklinde konuştu.
 
Atıf Hoca Şehadet Aşkıyla Savunmasını Yırtıyor
Ashaptan günümüze birçok şehadet tablosu sunan Şahin; "İskilifli Atıf Hoca şapka kanunu bahane edilerek istiklal mahkemesi tarafından yargılanıyor ve infaz edilecek. Gece oturup savunma yazmak isterken uykuya dalıyor. Resülullah (SAV) rüyasına gelerek diyor ki; `Be mübarek biz, seni beklerken sen bize gelmek istemiyor musun? Atıf Hoca uyanınca önündeki savunmasını yırtıyor. Mahkeme karşısına çıkarak elbette zalimlerle hesaplaşacağımız gün gelecektir diye haykırıyor" dedi.
 
Şehadet kelimesinin son zamanlarda içinin boşaltılarak kullanıldığına dikkat çeken Şahin, asıl şehidlerin Allah yolunda katledilenler olduğunun altını çizdi.
 
Sohbetin ardından ilahi ve ezgilerle devam eden program; Salih Demir Hoca tarafından okunan dua ile son buldu. Salonu dolduran izleyiciler, yaklaşık 3 saat süren etkinliği son anına kadar ilgiyle izledi.
 
Programın sonunda Şehadet Gecesi Etkinliği`nin amacına ulaştığını ve gecenin yoğun katılımla ve oldukça güzel geçtiğini belirten Akdeniz İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu yetkilileri, organizasyonda emeği geçenler ile katılan izleyicilere teşekkür ettiler.
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/33783.jpg
 
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/33782.jpg
 
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/33781.jpg
(Ayhan Kaya - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir