• DOLAR 32.558
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2435.41
  • ...
Midyatlılar Muhammedi sevda ile hasret giderdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Platformu üyesi Azim-Der tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen etkinliğe ilçe halkı yoğun katılım gösterdi. Geçen yıl bölgedeki olaylar ve sokağa çıkma yasakları nedeniyle yapılamayan Kutlu Doğum etkinliği Midyat ilçe otogarı yanında gerçekleştirildi. Bir yıllık aradan sonra etkinlik alanına akın eden Midyatlılar Muhammedi sevda ile hasret giderdiler.

Etkinlik öncesi alan çevresinde güvenlik önlemleri alınarak, katılımcılar aranarak alana alındı.

İlçe otogarının yanındaki alanda düzenlenen etkinliğe Midyat ilçe Kaymakamı Hüseyin Tekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, HÜDA PAR İlçe Başkanı İsa Altunkaynak, çeşitli STK temsilcileri, âlimler, eğitimciler ve ilçe halkının yanı sıra çevre köylerden yüzlerce peygamber aşığı miting alanını doldurdu.

Sunumunu Enes Çelik`in yaptığı etkinlik Suriyeli Hafız Şeyh Muhammed`in Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından ilahi sanatçıları Remzi Esmer ve Emrullah Karabulut`un Hz. Peygamber üzerine bestelenen ilahileri seslendirmeleri katılımcılara coşku dolu anlar yaşattı.

Etkinlikte kısa bir açılış konuşması yapan Azim-Der Başkanı Samir Özhan üç dilde katılımcılara teşekkür etti.

Özhan, "Bu meydanda bir araya gelmemizin sebebi 'Hak ve adalet rehberi Hazreti Muhammed`i (sav)' anmak ve anlamaya çalışmaktır. Aslında O`nu anlamanın yolu anmaktan geçer. O`nun yürüdüğü yoldan yürümekten geçer. O`nun davasını omuzlamaktan geçer. O`nun yaşadığı ve yaşattığı İslâm`ı yaşamaktan geçer. O kimdir biliyor musunuz? O mazlumlara şifa taşıyan bir elçidir. O fırtınalı denizlerde bir fenerdir. O ezilen, sömürülen ve zulüm gören, acı içinde kıvranan insanlığın muhtaç olduğu merhamet ve adalettir." dedi.

Etkinlik sanatçıların tekrar ilahi seslendirmeleri ve Azim-Der mevlithanlarının Türkçe ve Kürtçe okudukları Mevlid-i Şerif ile devam etti. Mevlid'te Hz. Muhammed'in yetim kaldığı bölümün okunduğu sıralarda bazı katılımcıların duygulu anlar yaşadığı gözlendi.

Etkinlikte bir konuşma yapan Eğitimci-Yazar Burhan Aydın ise kutlu bir gün yaşadıklarını ifade ederek şunları söyledi:

"Ey tarihi kent Midyat`ın değerli halkı! Ey Peygamber Sevdalıları hoş geldiniz.  Kutlu olsun size bu mübarek gün. Kutlu olsun bu mübarek sevda. Bu gün efendimize olan biatımızı yenileme günüdür. Sahabilerin biatları gibi, elimizi O mübarek eline uzatarak biatımızı yenilemeye geldik." dedi.

Tekrar söylenen coşkulu ilahilerin ardından Doğruhaber gazetesi yazarlarından Abdullah Kavan da bir konuşma yaptı.

Kavan, "Bu bölgemiz, bu coğrafyamız, meydanlarımız ve sokaklarımız daha önce çok farklı etkinliklere ev sahipliği yapıyordu. Fakat son yıllarda görüyoruz ki artık elhamdülillah Muhammedi sevdaya sahiplik ediyor. Efendimizin sahabelerinden, muhacirlerden konuşmamızın sebebi onların Muhammedi sevdasıdır. Sizlere de müjdeler olsun Peygamber Sevdalıları aziz olmuştur. Sizler aziz olmuşsunuz. Allah bu sevdanızı hayırlı ve bereketli kılsın inşallah" dedi.
Etkinlik İbrahim Oğuz Hoca'nın okuduğu dua ile sona erdi. (Süleyman Tunç, Cihat Şayık- İLKHA)














































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir