• DOLAR 32.386
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.515
  • ...
Gençler Kudüs`ü Anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Ümmetçi gençler farklı coğrafyalardaki Müslüman kardeşlerini ziyaret etmeye devam ediyor. Son olarak Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya ziyarette bulunan gençler, gerçekleştirdikleri “Gençlerle Kudüs’e Yolculuk” programında izlenimlerini paylaştı.

Programa, 20 yıl boyunca İsrail cezaevlerinde kalan Filistinli mahkumlar, Hakan Albayrak ve Kara Panterler hareketi lideri de katıldı. İHH Merkez binası konferans salonunda gerçekleştirilen programda Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı anlatan gençler konuklara duygulu dakikalar yaşattı. Ammar Acarlıoğlu’nun ezgilerine programa katılanlar da eşlik etti.

Filistinli esirin hayali


Gençlerle Kudüs’e Yolculuk programında 20 yıl zindanda kalmış olan Filistinli esirler de söz aldı. Filistin’de 20 Yıl İsrail zindanlarında tutuklu kalan ve esir takasıyla özgürlüğüne kavuşup Türkiye’ye gönderilen Harun Nasreddin: “20 sene tutuklu kaldığım süre içinde şunu hayal ettim. Bir gün bu zindandan çıkacağım. Filistin topraklarında secde edeceğim. Fakat özgür kaldığımda bunu maalesef yapamadım. Fakat bu topraklara geldiğimde ve başımı secdeye koyduğumda sanki Filistin topraklarında secde ediyormuş gibi hissettim” dedi. 16 Temmuz Gençlik Hareketi adına konuşan Adem Özköse de bir gün ümmetin birliğinin sağlanacağını ve bu coğrafyanın gençlerinin birlik olması gerektiğini ifade etti. Ayrıca Özköse, Kudüs’e sahip çıktığımız gibi dünyanın bütün bölgelerindeki Müslümanlara ve kutsallarına sahip çıkılması gerektiğini kaydetti. Suriye’de yaşanan katliama dikkat çeken Özköse, zulmü lanetleyen vicdanlı Müslümanların Suriye halkını Batı’ya muhtaç etmemesi gerektiğini kaydetti.

Timeturk

Bu haberler de ilginizi çekebilir