• DOLAR 32.318
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2292.994
  • ...
"Bizler bu kutlu sevda ile uyanacağız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'ün Genç (Darehenî) ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "Hak ve Adalet Peygamberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Servet Kılıç'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan Kutlu Doğum etkinliği okunan mevlidi şerifle devam etti.

İlçe halkının ilgisiyle gerçekleştirilen etkinlikte Hikmet Kıyançiçek ve Burhan Cebba ilahi ve ezgiler seslendirdi.

Etkinliğe HÜDA PAR İl Başkanı Hamdullah Tasalı, Merkez İlçe Başkanı Muhittin Güçten, Solhan İlçe Başkanı Sadrettin Kırım, Genç İlçe Başkanı İdris Ağırbaş, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Genç-Der Başkanı Cihan Üzer, "Bugün üyesi olduğumuz Peygamber Sevdalıları Platformu adı altında sizinle 8'inci kez bir araya gelmiş bulunmaktayız. Evet, gerçekten de dünyada belki de zulüm bu kadar azgınlaşmamıştı. Zalimler belki hiçbir zaman bu kadar katliamlar yapmamıştı. Buna baktığımızda bugün dünya özelikle Hz. Muhammed'e, ilahi adalete muhtaçtır. İlahi adalete ve Hz. Muhammed'in getirmiş olduğu adalete muhtaç olduğumuz bu dönemde bu tema yerinde olmuştur diyoruz." dedi.

Daha sonra katılımcılara hitap eden Peygamber Sevdalıları Platformu Sözcüsü Yahya Oğraş, Hz Muhammed'in hayatından örnekler vererek, onun eşsiz bir önder olduğunu vurguladı.

Oğraş, "Bu sevda doğudan batıya, güneyden kuzeye kadar ülkemizin her yerinde kutlanmaktadır. Bu meydanlarda getireceğiniz salâvatlar inşallah mahşerde sizlere artı olarak geri dönecektir ve şu an üzerinize damlayan bu yağmur damlaları sizlere şahitlik edecektir. O yüzden iklim şartlarına rağmen bu etkinlikler güzel gidiyor ve katılımlar her geçen yıl rağbet görüyor. Rabbim devamını getirsin. Bizler ümmet olarak sesimizi haykırmaya başladığımız zaman farklı sıkıntı, baskı ve zorluklarla karşılaşıyoruz. Tarih boyunca İslam'ın sesi ne zaman çıktıysa zalimler hemen çullanıp o sesi kesmeye başladılar. Evet, Hz. Âdem'den, oğlu Habil ve Kabil'den beri hak ve batıl mücadelesi gelmiş ve kıyamete kadar da devam edecektir. İnşallah bizler hak tarafında yer alacağız. Hakkı hak olarak bilip, hakka tabii olmayı prensip edineceğiz. Hiçbir zaman da haksızlık karşısında susmayacağız." ifadelerini kullandı.

"Bu kutlu sevda hiçbir şekilde kirletilmeyecektir"

"Yıllardır yapılan bu etkinlikler birilerine dokundu. Kutlu sevdayı yok etmek için farklı bir biçimde yorumlamaya çalışıyorlar." diyen Oğraş, sözlerine şöyle devam etti: "Bizleri bu sevdadan, bu meydanlardan uzaklaştırmak için iftiralar atılmaktadır. Bizler Peygamber Sevdalıları Platformu olarak inşallah bu ihanete fırsat vermeyeceğiz. Nasıl ki Hz. Muhammed'i andığımızda 'Lebbeyk' dedik, bu uğurda da 'Lebbeyk diyeceğiz'. İşte bakın bu kutlu sevdayı birileri ile ilişkilendirerek kirletmek istiyorlar ama biliniz ki bu kutlu sevda temizdir, berraktır. Hiçbir şekilde kirletilmeyecektir."

"Bizler bu kutlu sevda ile uyanacağız"

İslam ümmetinin hak ve adaletten yoksunluk nedeniyle birçok badire atlattığını sözlerine ekleyen Oğraş, "Bizler bu sene platform olarak 'Hak ve Adalet Peygamberi Hz. Muhammed (sav)' temasını seçtik. Çünkü günümüzde ümmet olarak ne badireler atlatıyoruz buna hepimiz şahidiz. Ümmet dünyanın her tarafında zulüm altında, her türlü haksızlığa ve adaletsizliğe maruz bırakılmaktadır ve ümmetin ciğeri Ortadoğu kanlar içinde. Türkiye'de, Irak'ta, Suriye'de, Filistin'de, Mısır'da, Lübnan'da, Yemen'de neden acaba hep Müslümanlar zülüm altında inim inim inliyorlar? Çünkü Ortadoğu dünyamızın kalbidir. İşte, zalimler bizi kalbimizden vurmaya çalışıyorlar. Nasıl ki kalp krizi yaşandığında beden felç geçiriyorsa zalimler de Ortadoğu coğrafyasında kriz çıkartıp, bizi birbirimize düşürüp bizlere zülüm ve acı çığlıkları yaşatıyorlar. İşte, bizler ümmet olarak zalimlere bu fırsatı vermeyelim ve vermeyeceğiz inşallah. Peygamberimiz o kutlu mesajı getirdiğinde Ebu Cehillerin, Ebu Leheblerin zulmü altındaki o toplum nasıl aydınlığa kavuştuysa bizler de artık bu kutlu sevda ile uyanacağız ve aydınlığa kavuşacağız." şeklinde konuştu.

Kutlu Doğum etkinliği yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir