• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman`da Miraç Gecesi dualarla idrak edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Miraç Kandili Batman`da birçok yerde dua ve ibadetle ihya edildi. Şevket Başak Camii`nde idrak edilen programa, İl Müftüsü Turgut Erhan ve vatandaşlar katıldı.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda gecenin önemine binaen cemaate hitap eden İl Müftüsü Turgut Erhan, “Kur`an-ı Kerim`de ‘Bir gece kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye (Muhammed) kulunu Mescid-i Haram`dan çevresini mübarek kıldığımız  Mescid-i Aksa`ya götüren Allah noksan sıfatlardan münezzehtir; O gerçekten işitendir görendir.` Buyururken bu hadisenin anlatıldığı İsra süresinde de Allah`tan  başkasına kulluk etmemenin, ana babaya iyi davranmanın, akrabanın, yoksulun yolda kalmışın hakkını vermenin, cimrilikten ve israftan uzak durmanın, fuhuş ve zinaya yaklaşmamanın, cana kıymamanın, yetim malına el uzatmamanın, verilen sözü tutmanın, ölçü ve tartıda  doğruluğa dikkat etmenin, hakkında bilgi sahibi olunmayan konuların üzerinde durmamanın, yeryüzünde  gurur ve kibirle yürünmemesi ve büyüklük tasalanmaması gerektiğinin üzerinde duruyor." dedi.

Namazın Allah`ın yüceliğini kabul etmenin, ete kemiğe bürünme hali olduğunu belirten Erhan, “Hiç şüphesiz Peygamber (sav) madden yaşadığı bu yükselişe O`nun miraçtan getirdiği hediyelere sarılarak mana âleminde erişmek mümkündür. Bu bağlamda her gün beş kere Allah`ın bizzat kendisinin kullarını kurtuluşa ve ferahlamaya davet ettiği namaz ibadeti buna en büyük vesiledir. Çünkü namaz insanın Allah`ı birlemesinin O`nun azamet ve şanının yüceliğini kabul etmesinin ete kemiğe bürünmüş halidir. Namazda Allah`ı görüyormuşçasına ibadet ve taatini yerine getiren Mümin`in Allah`a karşı takındığı tavır, sevgi, saygı, ihlas ve ihsanını hayatının bütününe nakış nakış işlerse Peygamber (sav)`in miracının rayihalarını manen koklama şerefi ile müşerref olur.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından program; Türkçe, Kürtçe, Arapça okunan Mevlid-i Şerif ile devam etti.

Ardından ilahi ve kasidelerin seslendirildiği program, Müftü Turgut Erhan`ın yaptığı duayla son buldu.

Programın sonunda vatandaşlara kandil simidi dağıtıldı. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir