• DOLAR 32.565
  • EURO 35.02
  • ALTIN 2423.292
  • ...
Yaprakbaşı`nda Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Çınar koordinatörlüğü tarafından, Çınar ilçesine bağlı Yaprakbaşı (Baré) Mahallesi`nde (köyünde) "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği coşkuyla gerçekleştirildi.

Etkinlik için günler öncesinden hazırlık çalışmaları yapan Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kutlu Doğuma özel hazırlanan Hz. Muhammed`in hayatını anlatan kitapları Baré Mahallesinde her eve ulaştırıp hediye ederek, mahalle halkını mevlit programına davet etti.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Platformun kurulduğu meydan tevhid bayrakları, flamalar ve pankartlarla donatıldı.

Etkinlikten saatler öncesinden alana gelen kadın ve erkekler, hazırlanan ayrı alanlarda etkinliği izledi. Peygamber Efendimizin Kutlu Doğumunu kutlamak için alanı dolduran katılımcılar, okunan ilahilere eşlik ederek getirdikleri bayrak ve flamaları dalgalandırdı.

HÜDA PAR Çınar ilçe başkanı Abdurrahman Tekdal, HAKSİAD başkanı Ramazan Azboy, STK temsilcileri, bölgenin tanınmış âlim ve kanaat önderleri ile İslami davadan yıllardır zindana atılan Yusufilerin çilekeş ailelerinin de bir katılım gösterdiği etkinlik, Molla Abdürrahim Akkurt`un Kur`an`ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Mevlid-i Şerif okundu.

Okunan mevlitten  sonra Bilal Dalkılıç, Hz Muhammed (sav) üzerine bestelenen ilahiler seslendirdi.

Etkinlikte kısa bir selamlama konuşması yapan İttihad-ul Ulema Üyesi molla Molla Nihat Çelik, Nisan ayının bahar ayı olduğunu ancak nisanın bu kadar güzel olarak anılmasının sebebinin Hz. Muhammed`in miladi olarak bu ayda dünyaya teşrif etmesi olduğunu söyledi.

Daha sonra programda Kürtçe bir konuşma yapan İttihad-ul Ulema Üyesi Molla Recai Güler, Hz Muhammed`in (sav) örnek kişiliği ve şahsiyeti hakkında örnekler vererek, O`nun Hak ve Adalet Rehberi olduğunu söyledi.

Kutlu Doğum etkinliklerinin bu yılki an temasının "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" olduğunu hatırlatan Güler, "Peygamber (sas) her insan gibi değildi. Peygamber Efendimiz öyle bir beşerdi ki Allah tarafından seçilmiş ve Allah tarafından terbiye edilmişti. Peygamberimizin tabiri ile ‘Rabbim beni terbiye etti ve en güzel şekilde terbiye etti`. Bizler Peygamberimizin hayatını baktığımızda doğumundan, vefatına kadar sürekli Allah`ın terbiyesi altında yetişmiş ve bu şekilde vefat ettiği görüyoruz. Peygamberimiz 20 yaşlarında iken Mekke içerinde yaşanan bir zulme şahit oluyor. Mekke`nin dışından ticaret yapmaya gelen bir tüccara zulüm edilerek, malına haksız bir şekilde el konuluyor. Bu olay üzerine Mekke`nin ileri gelenleri toplanarak, yaşanacak bu tür zulümlere engel olmak için bir kurum oluşturuluyor ve Peygamberimiz de bu tür haksızlıklara engel olacak teşkilatın içerinde yer alıyor. Daha kendisine peygamberlik verilmemiş olmasına rağmen böyle bir teşkilatın içerinde yer almış." dedi.

Molla Recai, konuşmasının devamında, şu olayı hatırlattı: “Mekke`nin fethinden sonra, Mekke`nin iler gelen ailelerinden Mahzunoğullarından Fatıma isminde bir kadının hırsızlık yaptığı iddia edilir. Buna karşılık ona ceza uygulanması gerekir. Mahzunoğulları Peygamber Efendimiz`in çok sevdiği Zeyd`in oğlu Usame`yi aracı olarak gönderiyorlar. Usame Bin Zeyd Allah Resulü`ne gidip `Ya Resulullah. Eğer sen Mahzunoğullarından Fatıma`ya ceza verirsen bu kabilenin değeri düşecek. Belki toplum arasında rezil olurlar. Ona ceza vermesen, onun yerine başka bir şey yapsak olmaz mı? Çünkü o kabilenin ileri gelenleri kendi şanlarına halel gelmesin diye ceza verilmemesini rica ettiler.` diyor. Allah Resulü bunu duyunca yüzü kızararak Usame`ye dönüp `Ey Usame, vallahi bu suçu işleyen kızım Fatıma bile olsa ona o cezayı veririm. Sizden öncekiler suç işleyen zenginlerini kayırıp fakirlerini cezalandırdıkları için Allah onları helak etti. Ben nasıl ceza vermeyeyim?"

Program Molla Abdullah Muğuç`un yaptığı dua ile sona erdi. (Vedat Aydın-İLKHA)









































Bu haberler de ilginizi çekebilir