• DOLAR 32.591
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2508.218
  • ...
Vanlı Depremzedelerin Sıkıntıları Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Van depreminden sonra 2 ay Van`da kalan ve sonra Şırnak`a gelen Başaran ailesi perişan durumda. Depremden sonra 2 ay Van`da kaldığını söyleyen Beyice Başaran; "Evimiz yıkıldı. Evin içinde kardeşlerim vardı, Allah kurtardı, herhangi bir sakatlık olmadı. Biz depremden sonra Van`da 2 ay kalabildik" dedi.
 
Depremin acılarını çeken Başaran ailesi durumlarını şöyle dile getirdi: "Deprem yıktı bizi, ardından psikolojik olarak yıkıldık ve en son açlık vurdu bizi. Yardımların hep aynı kişilere gelmesinden dolayı biz aç kaldık, birileri demedi ki bize bu kadar yardım geldi, birazını ihtiyacı olana verelim diye. Hadi biz neyse de küçük kardeşlerim aç kaldı, soğukta kaldık; bize çadır bile gelmedi, defalarca başvurmamıza rağmen çadır gelmedi. Amcam kendi parasıyla bize çadır aldı; ama o çadırda çok üşüdük. Şırnak`a gelmek zorunda kaldık. Ferhat kardeşim okulu bırakıp çalışmak zorunda kaldı. Devlet bize aylık kira ücreti ve 400 TL ödeme yapıyor, fakat 8 kişilik nüfusumuz 400 lira ile nasıl geçinir bilemiyorum.
 
Evde televizyon yok kardeşlerim komşularda televizyon izliyor. Halı az da olsa var, yorgan battaniyemiz az, Şırnak`ta da üşüyoruz. Bize birkaç parça kılık kıyafet geldi. Allah razı olsun gönderenlerden. Yetkililer lütfen biraz ilgi gösterin. Zor durumdayız. Kardeşim okumak istiyor, ama çalışmak zorunda. Ve 3`üncü aya girdik Şırnak`tayız. Yani yaklaşık 3 ayımız kaldı. 6 ay kiramızı devlet ödeyecek. İyi de sonrasında ne yapacağız, şuan bilemiyoruz.
 
Konteynır yok, ev yok, evin altında kalan eşyalar kullanılabilir mi? Biz de merak ediyoruz. Bütün dünya devletlerinden o kadar yardım geldi. Ama nedense biz görmedik. Herkes diyor bu kadar yardım geldi. Allah razı olsun gönderdiler ama neden bize ulaşmıyor."
 
Emcet Yalçın - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir