• DOLAR 32.387
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2326.519
  • ...
"Kutlu Doğum etkinliklerinin tek amacı Efendimizi anlamaktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Gercüş'te düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine katılanlar İLKHA'ya duygularını paylaştı.

Gercüşlüler bir gazetede Kutlu doğumun "FETÖ projesi" olarak nitelenmesine tepki göstererek bu tür etkinliklerin tek amacının Hz. Muhammed'in örnek ahlakını ve öğrenmek ve anlamak olduğunu söylediler.

Enfa-Der Başkan yardımcısı Şehymus Kızmaz, 2009 yılından beri kutlu doğum etkinlikleri düzenlediklerini, tek amaçlarının Hz. Peygamber'in örnek şahsiyetini halka anlatmak olduğunu belirtti.

Kızmaz, "Allah`a çok şükür 2009 yılından beri bu tür etkinlikleri yapıyoruz. Her yıl daha çok teveccüh var ve güzel bir şekilde geçiyor. Bu yıl hak ve adalet temasını işledik. Amacımız; halkımızın, Peygamberimizin hayatını öğrenmesi ve yaşamasına vesile olmasıdır. Bu Kutlu Doğum etkinliklerinin FETÖ ile hiçbir bağı yoktur, olamaz da. Bu sadece bir karalama amacı taşımaktadır. Eskiden beri bu Kutlu Doğum programlarını ifa ediyoruz. Önceleri camilerde yaparken, şimdi yoğun teveccüh olması nedeniyle meydanlarda yapıyoruz." diye konuştu.

Gercüş eşrafından Emrullah Soyvural da "Allah Resulünün Kutlu Doğum etkinliği her yıl olduğu gibi bu yıl da artarak ve yayılarak her yerde devam ediyor. Burada amaç Efendimizin dava ve misyonunu tüm dünyaya anlatmaktır. Sadece Müslümanların değil, tüm insanların O`nu tanımasını sağlamaktır. Çünkü O`na olan ihtiyaç günden güne artmaktadır. Son günlerde Kutlu Doğum etkinlikleri ile ilgili bilinçli bir şekilde spekülâsyonlar yapılmaktadır. Bunlar sadece karalama amaçlıdır. Ama Allah`ın izniyle muvaffak olamayacaklar. Artık devir İslam, Kur`an ve Peygamberin davasının devridir. Devir İslam gençliğinindir. Kimse buna engel olamayacaktır. Artık Müslümanlar uyanmıştır ve feraset sahibidirler. Bunlar omuz omuza vermiş Müslümanların yolunu kesmeye yönelik girişimlerdir. Bunun dışında söylenen her şey iftira ve yalandır. 15 Temmuz'da yapılanları bu millet nasıl bertaraf ettiyse, bundan sonra da bu tür girişimlere karşı duracaktır." dedi.

Etkinliği bir köyden katıldıklarını aktaran  Burhan Şen, "Burada toplanmamızın sebebi Allah ve Resulünün aşkındandır. Çok memnun olduk. Allah herkesten razı olsun. Allah zindandaki Müslümanları kurtarsın. Tüm dünya Müslümanlarına zafer ihsan etsin." diye belirtti.

Katılıcılardan Emine Doğmuş, Meyasa Şen ve Muhammed Yıldırım da etkinliğe katılmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek bu tür etkinliklerin devamlı yapılmasını istediklerini belirtti. (Süleyman Tunç-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir