• DOLAR 32.516
  • EURO 34.577
  • ALTIN 2493.936
  • ...
Gercüş`te Kutlu Doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın Gercüş (Gercewse) ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Enfa-Der`in  organizesinde  halkın yoğun katılımıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Aksa Camii yanındaki alanda düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Bahattin Temel, STK temsilcileri ve ilçe sakinleri katıldı.

Sunumunu Seyfettin Yıldırım'ın yaptığı etkinlik, İsmail Çakıllı hocanın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Etkinlik Batman Peygamber sevdalıları kız ilahi grubunun Efendimiz üzerine bestelenmiş birbirinden güzel ilahiler seslendirmesinin ardından Molla Selami Altun'un okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam etti.

Sanatçı Özcan Atsat'ın seslendirdiği ilahilere tekbir ve salavatlarla eşlik eden katılımcılar, sevgilerini büyük bir coşkuyla gösterdiler.

Etkinlikte İttihad`ül Ulema üyesi Molla Beşir Şimşek, bir konuşma yaptı. Konuşmasında Hz. Muhammed'in, Kur`an-ı Kerim`in ifadesiyle hak ve adaleti inşa etmek için gönderildiğini belirten Şimşek, şu an en çok ihtiyaç duyulan şeyin hak ve adalet olduğunu ifade etti,

Şimşek, "Bu yıl Kutlu Doğum teması olarak "Hak ve adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" i seçmemizin sebebi şudur: Bugün görüyoruz ki dünyanın her köşesinde Peygamber Efendimizin öncesi gibi büyük zulüm ve katliamlar yapılıp 24 saat boyunca çocuk, genç ve ihtiyar kardeşlerimiz katlediliyor. Büyük bir fitne almış başını gidiyor. Huzur ve esenlik, barış ve kardeşlik kalmamış.
Müslüman kardeşlerimizin memleketleri talan edilip, iffetlerine el atılmaktadır. Bu manzaraya baktığımız zaman 1400 küsur yıl önce Efendimizin gelmeden önceki gibi bir duruma duçar olmuşuz. Bu nedenle şu an ekmek, hava ve su gibi ihtiyaçlarımız dışında en zaruri ihtiyacımız Efendimizin gerçekleştirdiği hak ve adalettir.  Müslümanlar olarak, hatta tüm insanlık olarak hak ve adalete, huzura, esenliğe ve birlik olmaya ihtiyacımız var." dedi.
Konuşmanın ardından tekrar sahne alan Özcan Atsat, Batman Peygamber Sevdalıları ile Gercüş İmam Hatip Ortaokulu Kız İlahi Grubu seslendirdikleri ilahilerle katılımcılara coşku dolu anlar yaşattı.

Etkinlikte Abdussamed Şahin`in ezbere okuduğu Veda Hutbesi duygulu anlar yaşattı.

Ardından konuşan Eğitimci-Yazar M. Emin Sütçü ise Hz. Muhammed'in örnek şahsiyetine vurgu yaparak, "Adalet ve miracın sahibi Hz. Muhammed (sav) ile Dünya`ya adalet ve nur geldi. O`nunla özgürleşti köleler, köleleşmiş ruhlar. O`nunla dünyaya adalet geldi. O`nunla izzet ve şeref buldu Bilaller, Musablar, Habbablar, Ammarlar, Sümeyye ve Yasirler." dedi.

Etkinlik Gercüş`te Kutlu Doğum Siyer ve Meal sınavında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından Murat Demir Hocanın yaptığı dua ile sona erdi. (Süleyman Tunç- İLKHA)










































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir