• DOLAR 32.379
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2326.113
  • ...
Resulullah (s.a.v)`in Ağlaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Resulullah (s.a.v) Ümmi Seleme`nin evinde bulunduğu bir gece yarısı uykudan kalkıp evin karanlık bir köşesinde Allah`a yalvarıp yakarmakla meşgul oldu. Ümmi Seleme, Resulullah (s.a.v)`ı yatağında görmeyince, kalkıp onu aramaya koyuldu. Bir de baktı ki Resulullah (s.a.v), evin karanlık bir köşesinde durup ellerini göğe kaldırmış, ağlayarak Allah`a şöyle yalvarıp yakarıyor:

“Allah`ım! Bağışladığın nimetleri benden esirgeme. Beni, düşmanların gülüş vesilesi kılma, kıskançları bana musallat etme.

Allah`ım! Beni kurtardığın kötülük ve çirkinliklere geri çevirme.

Allah`ım! Beni hiçbir zaman ve hiçbir an kendi başıma bırakma; kendin beni her şeyden ve her afetten koru.”

Ümmi Seleme Resulullah (s.a.v)`ın bu durumunu görünce, ağlayarak kendi yerine döner. Resulullah (s.a.v) Ümmi Seleme`nin ağlama sesini duyunca, ona doğru gidip ağlamasının sebebini sorur.

Ümmi Seleme:

“Ya Resulullah! Senin ağlaman beni ağlattı. Sen neden ağlıyorsun? Siz Allah katında olan onca büyük makam ve yakınlığınıza ve Allah`ın geçmiş ve gelecek bütün kusurlarınızı affetmesine rağmen Allah`tan böyle korkuyor, sizi düşmanların gülüş vesilesi kılmamasını, kurtardığı kötülük ve çirkinliklere geri çevirmemesini, bir an bile kendi başınıza bırakmamasını istiyorsunuz, o halde vay bizim halimize!” der.

Resulullah (s.a.v) ona cevabında:

“Nasıl korkmayayım, nasıl ağlamayayım, nasıl kendi akıbetimden endişelenmeyeyim, nasıl kendi makam ve mevkiime güveneyim! Oysaki Allah Teâlâ, Hz. Yunus`u bir an kendi haline bıraktı ve onun başına, gelmemesi gereken şeyler geldi!” buyurdu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir