• DOLAR 32.38
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2325.56
  • ...
Kabinede revizyon olacak mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Referandum sonuçları AK Parti`de tüm yönleriyle değerlendirilirken, Başbakan Binali Yıldırım`ın revizyon sinyali vermesi Ankara kulislerini hareketlendirdi. Gazete Habertürk'ten Volkan Yanardağ'ın haberine göre kabinede yapılması muhtemel değişiklik ve bu değişikliğe temel olacak ölçütler, kulislerin başlıca gündem maddelerinden biri.

MHP`NİN DURUMU:

Kabine değişikliğine ilişkin en çok merak edilenlerden biri de Anayasa değişikliğinin önünü açan, TBMM`de ve referandum sürecinde “Evet” cephesinde yer alan MHP`nin durumu. MHP`den 1 ya da 2 ismin 2019`da yapılacak seçime kadar hem uyum yasalarını çıkaracak hem de terör ve FETÖ ile mücadeleyi yürütecek kabinede görev alması ihtimali konuşuluyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli`nin referandum sonrasında ülkenin geleceği için uzlaşmadan yana tutumlarını sürdürecekleri ve gerekirse taşın altına ellerini koymaktan çekinmeyecekleri yolundaki sözleri de MHP`nin kabineye girme konusunda referandum öncesinden farklı bir tutum sergileyebileceği yönünde yorumlanıyor.

FETÖ İLE MÜCADELE:

MHP`nin kabineye girip girmemesinin yanı sıra revizyonda bir diğer kriter de FETÖ ile mücadele olarak öne çıkıyor. 15 Temmuz sürecini yaşayan 65. Hükümet`te ilk değişiklik, 31 Ağustos`ta yapılmıştı. Dönemin İçişleri Bakanı olan Efkan Âlâ`nın istifası ile boşalan koltuğa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu kaydırılmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı`na da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olan eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu getirilmişti. Gündemde olan revizyonda FETÖ ile mücadele konusunda daha aktif olan isimlerin kabinede kalmasına kesin gözüyle bakılıyor.

REFERANDUM PERFORMANSI:

Olası revizyonda bir diğer önemli kriter, referandum performansı olacak. Halkoylamasında 30 büyükşehrin 17`sinden “Hayır” çıkmıştı. Kabinede bulunan bakanların 9`unun seçim bölgesi de “Hayır” tercihinde bulunmuştu. Kulislerde, kabinede yapılacak herhangi bir değişiklikte bu sonuçların da dikkate alınabileceği ifade ediliyor.

DOĞU`YA BAKAN:

Referandumda “Evet” oylarının 1 Kasım genel seçimleriyle kıyaslandığında en çok yükseldiği bölgeler olan Doğu ve Güneydoğu da bir ölçüt olarak görülüyor. Bölgeden bir milletvekilinin kabineye gireceği konuşuluyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir