• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Akdeniz`de Derin Yapılar Tatil Yapmıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Merkez Selçuklu ilçesinde faaliyet yürüten Fatih Der, Mustazaf Der Adana Şubesine yönelik gerçekleştirilen molotoflu saldırıyı kınadı. Dernek başkanı tarafından yapılan yazılı açıklamada, herkesin sağduyulu davranmasını ve bu saldırıyı planlayanların derhal ortaya çıkartılması gerektiğini söyledi.
 
Akdeniz tarafının derin yapılarca bir üs olarak kullanıldığını belirten Tan, ``Adana, Mersin ve çevresi eskiden beri derin yapıların kendilerine üs olarak aldıkları bir merkez. Daha önceden de birçok provake olayın fitilinin yakılıp toplumun karşı karşıya getirildiği bir bölge. Doğudan fazla göç alması, insan yoğunluğunun olması, derin yapıların buranın üzerinde fazla bir hesap yapmasına sebep olmuştur. Bunun böyle olduğunu sağır sultan bile biliyorken yetkililerin bunun farkında olmaması mümkün değildir. Birçok yerde bu tür yapılara karşı etkili operasyonlar yapıldığı halde Akdeniz bölgesine yapılmaması, buradaki derin yapıların hala etkili bir şekilde varlıklarını devam ettirmesi düşündürücü bir durumdur. Bu derneğimiz ve diğer derneklerimiz daha önceden de birçok defa bu saldırılara maruz kaldı ama ne hikmetse failleri yakalanamadı. Adeta bir daha, bir daha aynı fiilleri yapmaları için çanak tutuldu. Derinlerde el ele tutuşup kadeh tokuşturanların foyası her gün ortaya çıkıyor. Daha büyük rezaletleri çıkmasın diye ortalığı velveleye vermeye çalışıyorlar.`` dedi.
 
Mustazafları her zaman bir öcü olarak gösterdiklerini belirten Tan,`` Her seferinde bu camiayı öcü gibi göstermeye çalışanlar,ac aba bu türlü saldırılarda sessiz kalmakla onlarda saldırganların ekmeğine yağ sürmüş olmuyorlar mı? Hep başkalarından öz eleştiri, özür bekleyenler acaba iğnenin ucunu kendilerine batırmanın zamanının geldiğini düşünmüyorlar mı? Daha ne zamana kadar egemenlerin korkusundan mazlumları tek başına bırakacaklar. Unutulmamalıdır ki, zalimin zulmü varsa mazlumun da Allah`ı var. O bize yeter.`` şeklinde konuştu.
 
Bu çirkin saldırıyı yapanların derhal bulunması gerektiğini belirten Tan,`` Bu olayın da faili meçhul kalmasını istemiyoruz. Faillerin bir an önce ortaya çıkarılıp hesap sorulmasını istiyoruz. Bunu yapanlar boşuna heveslenmesinler. Hiçbir zaman düşündüklerini bizde bulamazlar. Çünkü bu camia Allahın izniyle dolduruşa gelmez.`` dedi.
 
Son olarak etkili önlemler alınması gerektiğini söyleyen Tan, `` Olayı kınıyor, faillerin bir an öce bulunmasını ve bu olayların olmaması için yetkililerin etkili önlem almasını istiyoruz.
 
Kardeşlerimizin göstermiş olduğu sabır ve metanetten dolayı da kendilerini tebrik ediyor, geçmiş olsun diyoruz. Allah yardımcınız olsun.`` Şeklinde konuştu.
 
M.Sait Adiyaman-İLKHA
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir