• DOLAR 32.602
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2501.223
  • ...
Subaşı köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Derik`e bağlı Subaşı (Zok) köyünde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından “Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (sav)” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Köy sakinlerinin, etkinlik öncesi gelen misafirleri ağırlamak için adeta birbiri ile yarıştığı görüldü. Köylülerin misafirperverliği ise gelen misafirler tarafından takdirle karşılandı.

Etkinlik, köy meydanında saat 13.30`da Rıdvan Erol`un okuduğu Kur`an-ı Kerimle başladı.

Ardından Ergani İlahi Gurubunun Hz Muhammed üzerine bestelenmiş Kürçe Türkçe ve Zazaca ilahi ve ezgiler seslendirdi. Daha sonra Subaşı köyü İlahi Gurubu Mevlid-i Şerif okudu.

Programa konuşmacı olarak katılan Nurettin Geşgin, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Geşgin, “Allah`ın bizi yaratmasının bir sebebi vardır. Allah dünyayı insan için yaratmıştır. Peki, insanı niye yaratmıştır?  Allah`u Teâlâ diyor ki ‘ben gizli bir hazineydim. İstedim ki tanıyayım onun içindir ki ben bütün mahlûkatı yaratım ve insanı de yaratım. Beni tanısınlar, insanoğluna verdiğim nimeti hatırlasınlar.` Değerli Peygamber misafirleri bize verdiği bu nimetler bedava değil bunun muhakkak bir bedeli vardır. O bedel şek ve şüphesiz Allaha itaattir. İnsan ne kadar Allah`ı tanırsa o kadarı da itaat kar olur. Onun yanında derecesi yükselir ve cennette Hz Muhammed`in komşusu olur.” dedi.

Cehalet dönemindeki insanların cahilliği okuma yazmanın bilinmemesinden dolayı değil Allah`ı unuttukları için olduğunu söyleyen Geşgin, “Ne zamanki Peygamberlik görevi ona gönderildi O`nun çevrede ki insanlar nasıldı ne şekildeydi. Sizinde bilindiği üzere cahiliye dönemiydi. Onların cehaleti okuma yazmaları olmadığı için değildi. Allah`ı unutmuşlardı. Onun emirlerini unutmuşlardı o devirdeki Peygamberlerin yolundan uzaklaşmışlardı. Onun içindir ki onlara cahil diyorlardı.” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmanın ardından Subaşı köyü çocuk ilahi grubu sahneye çıkarak birer ayet ve hadis okudu. Etkinlik, tekrar seslendirilen ilahilerin sonra Rıdvan Erol`un yaptığı dua ile sona erdi. (Sabri Acet-İLKHA) 




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir