• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
Bakan Yıldırım: `Bölünmüş Yolda Dünya Rekoru Kırdık`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Mardin Milletvekilleri Abdurrahim Akdağ, Muammer Güler ve Gönül Bekin Şahkulubey ile birlikte Mardin Havaalanı pist açılışı ve yeni terminal binası temel atma törenine katılmak üzere Mardin`e geldi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım`ı, Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, AK Parti İl Başkanı Lokman Sinanoğlu, HAS Parti İl Başkanı Mehmet Timurağaoğlu, kurum müdürleri, ilçe kaymakamları, işadamları ve çok sayıda vatandaş karşıladı. Bakan Yıldırım Mardin Havaalanında tören mangasını selamladıktan sonra geniş güvenlik önlemlerinin alındığı törene katıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Bakan Yıldırım`dan Mardin`in komşu illerle olan bölünmüş yolların en kısa zamanda bitirilmesi talebinde bulundu. Vali Ayvaz, Mardin`in 2023 hedefini anlatarak, bu hedefte Mardin Havaalanı`nın büyük bir önem arz ettiğini ifade etti.


Daha sonra kürsüye gelen Bakan Binali Yıldırım, Mardin`in Unesco Kültür Mirasına dahil edilmesi ve 5 milyon turist hedefine ulaşması için gerekli olan yol, havalimanı, terminal binası Ddy ağı gibi temel alt yapı hizmetlerinin bitirilmesi için 2 milyar liralık bir harcamanın gerçekleştirildiğini belirterek, "Bu para Mardinlilere helalı hoş olsun." dedi.

Bakan Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü: "Avrupa ülkelerindeki meslektaşlarımızla bir araya geldiğimizde yaptığımız yol çalışmalarını anlattığımda buna inanmıyorlar. Bütün Türkiye`yi yollarla birbirine bağladık, 2003 yılında 6 bin 101 kilometrelik bölünmüş yolumuz varken ki bunlara rahmetli Özal döneminde yapılan otoyollar da dahil, bugün 21 bin 227 kilometre bölünmüş yolumuz var. Bu yolların bir yıllık zaman tasarrufu, yakıt tasarrufu, çevre etkisi 9.4 milyar lirayı buluyor. Bu rakamlarla değil Avrupa`nın dünyanın rekorunu kırdık. 9 yılda, 15 milyon vatandaşımız uçakla tanıştı, hava yolu halkın yolu haline geldi. Artık uçak ile seyahat etmenin şehir içi dolmuşla seyahat etmekten farkı kalmadı. Sadece Mardin`de 2002 yılına kadar 20 bin yolcunun kullandığı Mardin Havaalanını 2010 yılında 300 bin üzerinde yolcu kapasitesine ulaşmıştır. Yapacağımız fiziki iyileştirmeler ve yeni hizmet binası ile Mardin Havaalanı`nı, havalimanına çevirerek uluslararası uçuşlara başlanacak. Mardin`imiz de bu yatırımlarla bir üst lige terfi edecek"

Bakan Yıldırım, 2013 sonunda bitirilmesi planlanan Mardin Havaalanı hizmet binasının daha erken bitirilmesi için müteaahit firmalardan Haziran 2013 yılına yetiştirilmesi için söz aldı. Bakan Yıldırım, müteahhitlerin bu sözlerine karşılık Mardinli 2 kişiyi şahit göstererek, binaların inşaatını sık sık denetleyerek kendisine rapor vermelerini istedi.

Bakan Yıldırım, daha sonra Mardin Milletvekilleri ve diğer konuklarla beraber 2500 metreye çıkarılan pistin açılışını yaptı. Bakan Yıldırım ve beraberindekiler daha sonra Mardin Havaalanı hizmet binasının temeline ilk harcı dökmek için butona bastı.

Bakan Yıldırım, temel atma töreninden sonra Mardin Valiliği, Mardin Belediyesinde ziyarette bulundu.

Masum Erden - İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir