• DOLAR 32.35
  • EURO 35.137
  • ALTIN 2311.131
  • ...
Ayrancı köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) organizasyonunda, Batman'a bağlı köy ve beldelerde düzenlenen Kutlu Doğum programları sürüyor.

Beşiri`ye bağlı Ayrancı (Dêraqira) köyünde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinliği köylülerin katılımıyla saat 13.30'da yapıldı.

Sunuculuğunu Mehmet Ali Şimşek'in yaptığı etkinlik, İttihad'ul Ulema Üyesi Molla Ramazan Biçer'in Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından Köy-Der Rehber Mevlit Grubundan Fesih Tekin, Bünyamin Yükselten ve Adnan Sevim'in mevlidi ile devam eden etkinlikte, mikrofonu alan Rehber İlahi Grubu sanatçılarından Vedat Yavuz, Ömer Güneş, Veysi Hiçyılmaz, Mücahit Uğur, ve Piyanist Mekki Özel Hz. Muhammed'i (sav) konu alan ilahiler seslendirdi.

Daha sonra katılımcılara hitap eden İttihad'ul Ulema Üyesi Molla Ramazan Biçer, Hz. Muhammed'in güzel ahlak ve adaletli yaşantısından bahsederek, Peygamber Efendimiz (sav) vefatından önce biz Müslümanlara Kur'an-ı Kerim ve Sünnetini emanet ettiğini söyledi.

Müslümanlar olarak Kur'an ve sünneti hayatımıza geçirmemiz gerektiğini ifade eden Biçer, "Eğer bugün İslam ümmeti olarak kalış-oturuşumuz, amellerimiz, ahlakımız, edebimiz, örf-adetlerimiz, gelenek-göreneklerimiz ve aile yaşantımız İslam'a, Kur'an-ı Kerime ve sünnete göre olsa bilelim ki huzurda olacağız. Güzellikler içerisinde oluruz aramızda sıla-i rahim mevcut olur kim ve adavet içimizden kalkar. Peygamber (sav) hak ve adaleti insanlar arasında tesis etmeden önce cahiliye dönemi vardı. İnsanlık karanlıklar içerisindeydi. Zülüm ve zorluklar altındaydılar. Birbirlerine hakaretler ediyorlardı. Birbirlerinin mallarını yiyorlardı, birbirlerini öldürüyorlardı ve zülüm yapıyordular. Hak ve adalet peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) gelişiyle insanlar karanlıktan kurtardı. Kızlarını diri diri gömen insanlar arasındaki batıl zihniyeti meydandan kaldırdı. Muhammed'i nuru, hak ve adaletini getirdi." dedi.

Hz Muhammed`in insanlığı karanlıklardan kurtardığını Allah'ın nuruna doğru çektiğini belirten Biçen, "Hz. Muhammed insanlar arasına hak, adalet ve kardeşlik koydu. Hz. Muhammed hak ve adalet peygamberiydi. İnsanlar arasında adaletle hükmediyordu.  İnsanlar arasına ayrımcılık koymazdı. Bugün tüm İslam coğrafyasında savaş ve katliamlar var. Binlerce-milyonlarca Müslümanlar öldürülüyor. Vallahi sebebi Kur'an-ı Kerim ve Peygamber Efendimizin sünnetinden uzaklaşmaktır. Eğer Hz. Muhammed'in adaletinden uzaklaşmayıp aramızda onun adaletiyle  hükmetseydik bugün İslam ümmeti bu halde olmayacaktı."şeklinde konuştu.

Son olarak Biçen, şu ifadeleri kullandı: "Tarihe baktığımızda Allah ve Resulünün yolunu sürdüren hangi topluluk olursa Allah-u Teâlâ o topluluğu mübarek, muzaffer ve aziz etmiş. Üzerlerine huzur, bereket ve rahmeti yağdırmış. Hz. Muhammed çoğu insanları ahlakıyla Müslüman etmiştir. Peygamber Efendimiz 'İslam güzel ahlaktır' diyordu. Bizlerde Peygamber Efendimizin ahlakını evimize, eşlerimize ve çocuklarımıza örnek yapmalıyız. Böylece O'nun yolunun takipçileri olalım."

Konuşmadan sonra ilahilerin seslendirildiği etkinlik, Ayrancı Köy İmamı Yakup Yetiş'in yaptığı dua ile son buldu. (M. Fatih Akgül-İLKHA)   


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir