• DOLAR 32.602
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2491.942
  • ...
"Peygamber`in adaletine sarılalım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Elazığ Koordinatörlüğü tarafından Akçakiraz beldesinde " Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum Etkinliği düzenlendi.

Belde meydanında gerçekleştirilen etkinliğe, Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yusuf Yüksel ve belde sakinleri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İbrahim Güngören`in okuduğu mevlit ile devam etti. Etkinlikte Grup Kevser sanatçıları Hz. Muhammed (sav) için hazırlanmış ilahileri seslendirdi.

Programa konuşmacı olarak katılan Faruk Dinç Hoca, insanların kurtuluşunun sadece ve sadece âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed ile olabileceğini vurguladı.

Dinç, "Nice teknolojik gelişmeler yaşandı, dünyanın sonu ile iletişime geçtiler ama inanın ki bu toplumu düzeltemediler. Hâlâ kan, gözyaşı akıyor. Ama âlemlerin efendisi Hz. Muhammed (sav), kız çocuklarını diri diri gömen bedevi insanları efendi yaptı. Biz de bugün Hz. Muhammed (sav)`in takipçileri olarak tüm sistemlere, Muhammed'siz tüm sistemlere diyoruz ki: Sizi işitmiyoruz! Biz Muhammed (sav)`in sesini işitiyoruz. Yoksa Amerika`nın, İsrail`in, zalimlerin ve iş birlikçilerinin hiçbirini ama hiçbirini işitmiyoruz. Biz Muhammed (sav)`in adaletine kulak veriyoruz. Biz susuz yaşayabiliriz, aç yaşayabiliriz, topraksız yaşayabiliriz ama Muhammed'siz yaşayamayız." dedi.

"Aramızdaki ihtilafları onun adaleti ile çözmezsek asla ama asla bu toplum iflah olmaz"

Hz. Muhammed'in adaletini bilenler için diğer şeyler kıymetli olmadığını söyleyen Dinç, "Biz de Peygamber (sav)`in adaletine sarılalım. Aramızdaki ihtilafları onun adaleti ile çözmezsek asla ama asla bu toplum iflah olmaz. Yeryüzünde o kadar fikirler çıktı. Komünizm çıktı, sosyalizm çıktı hiçbirinin bir asr-ı saadet dönemi yoktur. Onlara sizin anlattığınız bu sistemlerin asr-ı saadet gibi bir dönemi var mı diye sorulduğu zaman kendileri de yok diyorlar." şeklinde konuştu.

Etkinlik, İhya Kız İlahi Grubu'nun seslendirdiği ilahilerin ardından Şua Tiyatro ve Faaliyet Kulübünün tiyatro gösterisi ile son buldu. ( Ebubekir Yavuz- İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir