• DOLAR 32.389
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.831
  • ...
Silvan`da Kutlu Doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Silvan İlçe Koordinatörlüğü tarafından Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Platform görevlileri, etkinliğin gerçekleştirildiği Şehir Stadı'nın önündeki alanda katılımcıları karşılayarak, gül suyu ve şeker ikramında bulundular.

Sunuculuğunu Haşim Balçık'ın yaptığı Kutlu Doğum etkinliği Ayetullah İlayız`ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mevlidi şerif okunmasıyla devam eden etkinlikte Rıdvan Kahraman ve Musab Şanlı ilahi ve ezgiler seslendirdi.

İlçe halkının etkinlik saatinden önce gelip alanda yerini aldığı görülürken, ellerine tevhit bayrağı alıp, başlarına "La ilahe illallah" yazılı bandajı bağlayan grupların alana gelmesiyle coşkulu anlar yaşandı.

Burada katılımcılara hitap eden Münir Şanlı Hoca, "O peygamber ki Hz. İsa ve Musa'nın müjdesi, miracın sahibidir. O peygamber ki ona salavatlar getirildiğinde büyük sevaplar kazanılır. Allah onu sevmiş o da Allah'ı sevmiş. Resulullah davası için Mekke'den çıktı, sadece bir arkadaşı vardı yanında. Mekke bütün dünyadaki en büyük zulümlere şahit oluyordu." dedi.

Hz. Muhammed'den önce ihtiyaç sahiplerinin toplumda hiçbir kıymetinin olmadığını dile getiren Şanlı, sözlerine şöyle devam etti: "Fakir kıymetsizdi. Ortamlara, yemeklere, sohbetlere alınmazdı. Hayvanlarla köleler aynı yerde yaşardı. Zulüm tahtları yıkıldığında Allah Hz. Muhammed'e İslam'ı tebliği ve putlara tapmayı men etmeyi emrettiğinde insanlar ona deli ve şair dediler. Amcası Ebu Leheb onunla konuşulmamasını söylüyordu. 'Kardeşi kardeşe düşüyor.' diyerek onu engellemeye çalıştılar. Resulullah zerre kadar geri adım atmadı aksine hep ilerlerdi."

Şanlı, sahabelerin hayatından kesitler sunarak, "Zeyd'in akrabaları onu almaya geldiklerinde Resulullah onu azat etti ama Zeyd annesini, babasını, akrabasını, memleketini istemeyerek Resulullah'ı tercih etti. Ebubekir'i bayılana kadar dövdüklerinde ayıldığı zaman 'Muhammed'in durumu nasıl?' dedi. Sevmek Bilal-i Habeş gibi olur. Koca koca kızgın taşları çıplak bedenine bıraktıklarında 'Ahad' diyordu. O hayat ki Hz. Muhammed yoksa kıymeti yoktur. O yokken cehaletin içinde yaşıyorduk. Araplar o vakit toplumda en geri seviyelerdeyken Hz. Muhammed'in sünneti ile beraber ümmetin ve insanlığın öncüleri oluverdiler." diye konuştu.

Kutlu Doğum etkinliği okunan dua ile sona erdi. (M. Sıddık Bilge-İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir