• DOLAR 32.6
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2507.78
  • ...
"Miraç Allah`ın Hz. Muhammed`e bir ikramıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İttihad'ul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik, Hz. Muhammed'in bir gece Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya gittiği ve buradan göğe yükseldiği miraç hadisesinin hikmetleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Miraç hadisesinin İslam tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Şenlik, hayatında en çok bunaldığı, müşriklerin saldırısına maruz kaldığı bir dönemde Allah'ın Hz. Muhammed'i kendi katına çıkardığını söyledi.

Miracın Allah'ın Hz. Peygamber'e bir ikramı ve müjdesi olduğuna değinen Şenlik, "Miraç aynı zamanda Allah'ın ümmetine bir müjdesi ve ikramıdır. Peygamberimiz, eşi Hz. Hatice ve amcası Ebu Talip'i kaybettikten sonra gece gündüz müşriklerin saldırısına uğradı. Onunla alay edildi, horlandı, ondan dolayı çok üzüldü. Tüm musibetlerin Hz. Muhammed'i bunalttığı bir vakitte Allah'ın yardımı geldi. Allah, onu kendi huzuruna çağırarak bütün dert ve sıkıntıların unutturulması için Mescid-i Aksa'ya, oradan da göklere kendi huzuruna çıkardı." dedi.

"Namaz engelleri ve perdeleri kaldırmaktır"

Bu gecede verilmek istenen mesajlarla ilgili Şenlik, şunları söyledi: "Miraçta verilen en önemli mesaj 5 vakit namazdır. Namaz ümmetin miracıdır. Bu vesileyle bu ümmetin ve Müslümanların her darlık ve sıkıntı zamanında tıpkı Hz. Peygamber'in sıkıntı ve darlık dönemlerinde olduğu, Allah'ın ona miracı ikram ettiği gibi müminlerin de miracın hediyesi olan namazla huzur bulmaları ve huzur aramaları gerekiyor. Çünkü namaz Rabbinin huzurunda durmak, doğrudan kendini ona ifade etmek, doğrudan ona bağlanmak, engelleri ve perdeleri kaldırmaktır."

"Hz. Muhammed'in miraçta huzur bulduğu gibi huzur bulmak gerek"

Cemaatle kılınan namazın önemine dikkat çeken Şenlik, vaktine ve erkânına uygun bir şekilde namazı yaymak, namazla huzur aramak ve huzur bulmak gerektiğini belirtti. Yeni neslin namaz konusunda yeteri kadar bilince sahip olmadığını ifade eden Şenlik, namazdan gafil olanların namazının kendilerine fayda vermeyeceğini dile getirdi.

Namazın bilinçli kılınması gerektiğinin altını çizen Şenlik, Hz. Muhammed'in miraçta huzur bulduğu gibi namazda huzur bulmak gerektiğini söyledi.

"Nitekim İslam tarihinde birçok insan darlık vaktinde namaza durdukları zaman huzur bulurlardı." diyen Şenlik, "Hz. Ali'nin bir acısı olduğu zaman namaza durduğunda o acıyı hissetmezdi. Günümüzde namazdan gafil olunduğu için böyle huzursuzluklara mahkûm olunmuştur. Allah, bize Mescid-i Aksa etrafının mübarek olduğunu anlatıyor. Ama şu an Yahudilerin işgali altında, esirdir. Esir olan Mescid-i Aksa'nın bir an evvel kurtulması için bütün Müslümanların üzerinde bir vecibe vardır. Onlar üzerinde Mescid-i Aksa'nın kurtulması en azından farzı kifayedir. Birileri Mescid-i Aksa'yı o esaretten kurtarmışsa bu mesuliyet bütün insanların üzerinden kalkabilir. Ama hiç kimse bunu yapmamış, hâlâ işgal altındaysa bütün Müslümanlar büyük bir vebal altındadır. Bir farzı ihmal etmişlerdir. Eğer Müslümanlar bugün kendi aralarında bir keşmekeşlik, bunalım yaşıyorlarsa bilsinler ki bunun bir sebebi vardır. Bunun sebeplerinden bir tanesi de Mescid-i Aksa'nın işgal altında olmasıdır." ifadelerini kullandı. (M. Sıddık Bilge/M. Hüseyin Temel-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir