• DOLAR 32.542
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2434.24
  • ...
Sakızlı köyünde Kutlu Doğum programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`in Mazıdağı ilçesine bağlı Sakızlı (Banqir) Köyünde ‘Hazreti Peygamber ve güven toplumu` temasıyla Kutlu Doğum programı düzenlendi.

Köy okulunda düzenlenen programa öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Eren Yetiştiren`in Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Okul Müdürü Recep Yetiştiren yaptı.

Köy imamı Mehmet Nezir Yetiştiren`in Mevlid-i Şerif okumasıyla devam eden etkinlikte, Mazıdağı Kardeşler İlahi Gurubu birbirinden güzel ilahiler seslendirdi.

Programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci Veysi Ekici, peygamber sevgisinin önemine değindi.

Kutlu Doğum etkinliklerine olan yoğun ilgiden bahseden Ekici, “Peygamber Efendimiz Medine`ye hicret ettiğinde oradaki Müslümanlar onu kucaklamışlardı. Bugün de bakıyorsunuz düzenlenen Kutlu Doğum etkinliklerinde halkımız Peygamberi kucaklayıp, bağrına basıyor. Bu güzel bir portredir. Bakın Peygamber Efendimiz bize iki şeyi miras bırakmıştır. Bunlardan biri yüce kitabımız Kur`an-ı Kerim, diğeri ise sünnetidir. Biz bu Kur`an`a ve sünnete sarılmalıyız. Hayatımızı bunlara göre şekillendirmeliyiz. Aksi takdirde huzuru bulamayız.” dedi.

Peygamber Efendimizin ahlakının hayatın her yerinde anlatılması gerektiğine vurgu yapan Ekici, "Anneler, babalar Peygamber Efendimizin o güzel ahlakını çocuklarınıza anlatın. Siz bunu yaparsanız, çocuklarınız size saygı duyar. Bu şekilde toplum da değişir. Peygamberin ahlakı bizlere örnek olsun." ifadelerini kullandı.

Etkinlik öğrencilerin seslendirdiği şiirlerin ardından, okunan dua ile son buldu. (M. Hüseyin Temel- İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir