• DOLAR 32.541
  • EURO 34.9
  • ALTIN 2438.17
  • ...
Şanlıurfa Kutlu Doğum etkinliğine hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa il Koordinatörlüğü, hazırlıklarını tamamladığı “Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temalı Kutlu Doğum etkinliğine tüm Şanlıurfa halkını davet etti.

Her yıl büyük bir coşku ve heyecanla Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye geneli düzenlenen Kutlu Doğum etkinlikleri bu yılda katlanarak devam ediyor.

Bu kapsamda Şanlıurfa`da yarın düzenlenecek etkinlik öncesinde şehrin birçok noktasındaki billboardlarda davet afişi asıldı. 5 anons aracı kentin tüm noktalarında halkı etkinliğe davet ederken 40 bin adet “Hira`dan Yükselen Nur” isimli Peygamberimizin hayatını konu alan kitap ta platform gönüllüleri tarafından ev ev dolaşılarak hediye edildi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa İl Koordinatörü İbrahim Halil Göven, Şanlıurfa`daki STK temsilcileri başta olmak birçok resmi kamu, kurum ve kuruluşlara davet gönderdiklerini söyledi.

Amaçlarının Peygamberimizin daha iyi tanınması ve örnek alınmasını sağlamak olduğunu belirten Göven, tüm Şanlıurfa halkını pazar günü Paşabağı Miting Alanında saat 14.00`te yapılacak etkinliğe davet etti.

Bu yıl 8'inci Kutlu Doğum etkinliğini düzenlediklerini söyleyen Göven, “Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü olarak Allah kısmet ederse bu yıl Kutlu Doğum etkinliğinin sekizincisini düzenleyeceğiz. Bu yıl etkinliğimiz Paşabağı Mahallesi mitin alanında olacak Allah`ın izniyle. Şu an hazırlıklarımız devam ediyor. Elimizde 40 bin adet Peygamberimizin hayatını konu alan kitap var. Bunları bugün dağıtacağız. Bunun yanında 5 adet sesli anons aracımız var. Cumartesi sabahından başlayıp pazar günü öğleye kadar devam edecek bu anons araçlarımız şehrin tüm bölgelerinde gezmeye başladı. Onun birlikte bütün esnaf ziyaret edilerek etkinliğe davet ediliyor. Başta STK temsilcileri olmak üzere resmi kuruluşlarımıza davetiye göndererek etkinliğimize davet ettik. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. Miting alanında da platform hazırlığı yapılıyor. Gönüllü kardeşlerimiz ev ev dolaşarak hem kitap hediye ediyor hem de el ilanı vererek halkı etkinliğe davet ediyor.” dedi.

“Otobüslerle halkımızı miting alanına taşıyacağız”

Şehrin birçok noktasından ücretsiz otobüslerin olacağını da hatırlatan Göven, “Şehrimizin dört bir tarafından ücretsiz otobüsler kalkacaktır. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin tahsis ettiği otobüslerle halkımızı miting alanına taşıyacağız. Eyyübiye`nin 3 ana caddesi başta olmak üzere, Yakubiye, Haleplibahçe, Sigorta, Akabe, Süleymaniye, Devteşti, Bağlarbaşı Mahalleleri ve Karaköprü ilçemiz olmak üzere şehrin tüm noktalarından ücretsiz taşıma olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Son olarak Şanlıurfa halkını etkinliğe davet eden Göven, “Bu vesileyle tüm Şanlıurfa halkını etkinliğimize davet ediyoruz. Hepsini komşularıyla, akrabalarıyla, çocuklarıyla birlikte etkinliğe gelmelerini bekliyoruz. Muhammedi sevdaya bütün halkımızın sahip çıkmasını ve hep birlikte orada olup tekbirlerle, salavatlarla Şanlıurfa semalarını inletmelerini istiyoruz.” şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk-İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir