• DOLAR 32.494
  • EURO 34.566
  • ALTIN 2496.35
  • ...
Yaşlı teyzeden salâvat kampanyasına büyük destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformunun başlattığı “Her Güne Binler Salâvat” kampanyasına destek veren yaşlı teyze, yaklaşık yüz milyon salâvat çekti.

Peygamber Sevdalıları Platformunun başlattığı “Her Güne Binler Salâvat” kampanyası sürerken Batmanlı 84 yalındaki Cuvahir Toğluk isimli yaşlı bir teyze, şu ana kadar 96 milyon 209 bin 200 salâvat çekti.

Kampanyaya destek veren yaşlı teyze, Hz. Muhammed`e (sav) hediye edilmek üzere 96 milyon 209 bin 200 salâvat çekti. Yaşlı teyze çektiği salâvatları 46 adet 99'luk, 4 adet 500'lük, bir adet 800'lük tespihler ve iplere attığı düğümlerle hesapladığını söyledi.  

Geçen yılki Kutlu Doğum etkinliğinden beri salavat kampanyasına destek olmak üzere gece-gündüz demeden salavat çeken ve 96 milyon 209 bin 200 salâvat-ı şerif okuyan Cuvahir teyze, "2016 Batman Kutlu Doğum etkinliğinden bugüne kadar hep 99'luk tespihle salâvat çekiyorum. Yaklaşık bir aydır gözlerimden ameliyat olduğumdan dolayı eskisi gibi salâvat çekemiyorum. Tam bir senem oldu. Yaklaşık bir milyar salâvat çekmişim. Bu salâvatlar harici düzenli olarak zikir çekiyorum. 7-8 senedir salâvatlardan başka bir iş yapmıyorum. Eskiden salâvat çekerdim, ama hesaplamazdı. Peygamber Sevdalıların başlattığı kampanyalar olunca artık çekmiş olduğum salâvatlarımı hesaplıyorum. Riya olur diye çektiğim salavatları söylemiyordum. Başkalarına teşvik olur diye hesapladım."dedi.

Sabahtan akşama kadar hiçbir işle meşgul olmayıp salâvat çekmeyenlerin zamanlarına yazık ettiklerini söyleyen Cuvahir teyze, devamında şunları kaydetti: "Bazı kadınlar var sabahtan akşama kadar sokaklarda boş oturuyorlar bir salâvat bile çekmiyorlar. Resulü Ekrem üzerine salâvat getirseler daha güzel olmaz mı? Yıllardır namaz kıldıktan sonra tespihlerimi alıp salavat çekiyorum. Sadece namaz aralarında tespihimi bırakıyorum. Yatsı namazını kıldıktan sonra tespihlerimi alıp gece salâvat çekiyorum. İşim salâvattır. Başka hiçbir işim yok. Kutlu Doğum etkinliklerine katılıp onları dinliyorum. Salâvat çekmeyip boş geçirenlere de Allah salâvat çekmeyi nasip etsin. Allah Müslümanlığı herkese sevindirsin. Allah herkesin istikametini İslam'a versin." (M. Fatih Akgül -İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir