• DOLAR 32.571
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2433.328
  • ...
Park sorununa geçici duba uygulaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Büyükşehir Belediyesi, kentin en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi'ne araçların gelişigüzel park yapılmasını engellemek amacıyla parkomat ihalesi yapılana kadar geçici olarak duba yerleştirdi.

Caddeye duba yerleştirilmesiyle ilgili kimi esnaf bu adımı olumlu karşılarken, kimisi de geçici çözümler yerine parkomat uygulamasının bir an önce hayata geçirilmesini istedi.

20 yıldır Cumhuriyet Caddesi'nde esnaflık yapan Salih Kutlu, park sorunu nedeniyle muzdarip olduklarını belirterek, caddenin tamamen trafiğe kapanmasını talep etti.

Kutlu, "Park sorunu 20 yıldan bu yana muzdarip olduğumuz bir konudur. Her defasında dile getiriyoruz. Bu sorunu oda ve derneklerle de görüştük. Bizler caddenin tamamen trafiğe kapatılmasını istiyoruz. Daha şık bir şekilde düzenlenip yaya trafiğine açılmasını istiyoruz." dedi.

Duba çözümüne karşı parkomat isteyen Kutlu, şunları söyledi: "Bu dubaların bırakılması çok da çözüm değildir. Vatandaş arabasını park edemeyecek belki ama buraya park edemediği gibi gelip alışveriş de yapamayacaktır. Park sorunundan dolayı bizler mağdur ediliyoruz. Park sorununun acilen ele alınması lazım. Bu şekilde olacağına ücretli parkomatlar olsun veyahut tamamen trafiğe kapatılsın. Burası memleketin en güzel ve güzide caddesidir. Maalesef bu haliyle hiç de hoş bir görüntüsü yok."

"Dubaların bırakılması cadde görüntüsü için çok güzel"

Caddenin araçların park etmesi nedeniyle kötü bir görüntüsü olduğunu ancak bırakılan dubalardan dolayı bunun düzeldiğini dile getiren Akif Ölmez ise "Dubaların bırakılması cadde görüntüsü için çok güzel ama halk için biraz kötü. Kentte otopark yok. Mecburen caddeler kullanılıyordu. Ancak caddenin görüntüsü açısından çok güzel olmuş. Bizim yetkililerden isteğimiz katlı otoparkların yapılmasıdır. Bu sadece Cumhuriyet Caddesi için değil bütün Van için geçerli bir durumdur. Ara sokaklara giriş çıkış mümkün değildir. Araçları sağlı sollu park yapıyorlar." şeklinde konuştu.

Alternatif yol ve katlı otopark talebi

Alternatif yollar ve katlı otoparkların hayata geçirilmesiyle birlikte Cumhuriyet Caddesi'nin de trafiğe kapatılmasını isteyen Ölmez, "Cadde daha güzel olmuş. İnsanlar daha güzel gidip geliyor. Bu yönüyle memnunuz. Cumhuriyet Caddesi trafiğin kalbidir. Özel günlerde kapanıyor. Trafik tıkanıyor ama alternatif yollar açılır, katlı otopark olursa daha iyi olacaktır. Diğer büyükşehirlerde Cumhuriyet Caddesi gibi caddeler trafiğe kapalı oluyor." ifadelerini kullandı.

Van Büyükşehir Belediyesinden açıklama

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Van Büyükşehir Belediyesi, gelişigüzel park sorununun önüne geçmek, hem vatandaşa hem de esnafa yardımcı olmak amacıyla geçici süreliğine duba yerleştirildiği belirtildi.

Dubaların, parkomat ihalesinin ardından kaldırılacağının bildirildiği açıklamada, halkın talep etmesi üzerine Maraş Caddesi'ne de bu uygulamanın yapılacağı ifade edildi. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir