• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2505.159
  • ...
"Kur`an dersi aldığımız için bazen heyecandan uyuyamıyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde ilerleyen yaşlarına rağmen Kur'an-ı Kerim dersi alan kadınlar, Kur'an öğrenmenin heyecanıyla bazen geceleri uyuyamadıklarını söylediler.

Yeni Mahalle'de bulunan Hacı Mehmet Selim Kur'an Kursu'nda ders alan Keziban Gerger (57), yaklaşık 6 aydır kursa devam ettiğini söyledi.

Gerger, "Geçen sene geldim ama yarıda bıraktım. İnsan öğrenmek için Allah'tan yardım istediğinde muhakkak yardım ediyor. Öğrenmeyi çok istiyordum. Çocuklarım da beni Kur'an öğrenmem için destekliyorlardı. Eşim bana 'Ağarmış saçlarınla öğrenemezsin.' diyordu ama öğrendim." dedi.

"Öğrenemeyiz diyorduk fakat bu yaşımızda öğrendik"

Kur'an-ı Kerim dersi aldığı için bazı geceler heyecandan uyuyamadığını belirten Fatma Ökünç  (50), şunları söyledi: "Allah, bu Kur'an kurslarını açanlardan razı olsun. 'Biz öğrenemeyiz.' diyorduk fakat Allah'a şükürler olsun bu yaşımızda öğrendik. Allah hepimizi doğru yola iletsin. Biz Kur'an-ı Kerim'i çok seviyoruz. O kadar aklımızda olduğu için bazen akşam heyecandan uyuyamıyoruz. Merak etmek lazım. Yoksa bu yaştan sonra insan öğrenemez. Öğrenmek için çocuklarım bana destek oldu."

"Şimdiye kadar gelmediğimiz için pişmanız"

Kürtçe bilen hocalarının kendilerine yardımcı olmaları dolayısıyla mutlu olduklarını dile getiren Zeliha Yayla (57) ise "Biz okul okumadık. Çok şükür, Kur'an kurslarında okumayı öğrendik. 'Biz öğrenemeyiz.' diyorduk fakat çok şükür öğrendik. Hocamız Kürtçe bildiği için bizim için daha kolay oldu. Allah'a binlerce kez şükürler olsun. Allah ailemizden de razı olsun, bize destek oldular. Şimdiye kadar gelmediğimiz için pişmanız." şeklinde konuştu. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir