• DOLAR 32.371
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.29
  • ...
"İslam adalet dinidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Viranşehir ilçe müftülüğü Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında Ömerhalis Demir Konferans salonunda “Güven Toplumu” teması ile Kutlu Doğum etkinliği düzelendi.

Programa; İlçe Kaymakamı Ömer Çimşit, İlçe Müftüsü Kamil Oktay, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Şık, Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç Nüfus Müdürü Faysal Turan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Ateş, Basın mensupları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Program Ahmet Pasçı`nın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İlçe Müftüsü Kamil Oktay selamlama konuşması yaptı.  Sinevizyon gösteriminden sonra günün anlam ve önemine binaen Doç. Dr. Mustafa Ünverdi bir konuşma yaptı.

Ünverdi, “İnsanlığın güven bunalımı yaşadığı çağımızda Hz Muhammed`in bize telkinlerinden olan güven duygusunu işlemek son derece isabetli olmuştur. Günümüzde kime sorsanız ben Müslümanım der. Oysa Müslümanlık sadece kelime tevhit ile olmaz. Eğer Hz Muhammed Ebu Cehil`i sadece kelime tevhide davet etseydi Ebu cehil`de kabul ederdi. Resululllah, müşriklerin sosyal hayatına, ticaretlerine, putlarına karıştığı için iman etmediler.” dedi.

Adalet konusuna da değinen Ünverdi, “İslam adalet dinidir. Hepimizin iyi birer Müslüman olması lazım” ifadelerini kullandı.

Seslendirilen ilahilerin ardından Rahime Hatun Kur`an Kursu`nda eğitim gören ve hafızlıklarını tamamlayan kız öğrencilere taç meresimi yapıldı.

İlçe kaymakamı Ömer Çimşit tarafından Doç. Dr. Mustafa Ünverdi`ye verilen onurluk ile program sona erdi. Program çıkışında katılımcılara çeşitli kitaplar, şeker ve gül dağıtıldı. (Sabri Acet-İLKHA) 

















Bu haberler de ilginizi çekebilir