• DOLAR 32.569
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2437.724
  • ...
Bir haftada 45 PKK`li öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genelkurmay Başkanlığı, 14-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenen operasyonlarda düzenlenen operasyonların bilançosunu açıkladı. Buna göre, bir hafta içerisinde 5 asker hayatını kaybetti, 45 PKK'li öldürüldü.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, 14-20 Nisan tarihleri arasında Şırna'ın Beytüşşebap, Hakkari'nin Yüksekova, Diyarbakır'ın Lice, Batman'ın Sason, Mardin'in Dargeçit ve Bitlis'in Merkez bölgelerinde büyük ve orta çaplı operasyonların düzenlendiği ifade edildi.

Açıklamada, yürütülen operasyonlar kapsamında 45 PKK'linin öldürüldüğü, 13 piyade tüfeği, bir makineli tüfek, 5 tabanca, bir law, bir bomba atar ve 17 adet el bombasının ele geçirildiği kaydedildi.

Operasyonlarda ayrıca, 34 el yapımı patlayıcının  (EYP) imha edildiği,  bin 250 kilo amonyum nitrat, çok miktarda değişik çap ve cinste mühimmat ile EYP yapımında kullanılan kablo, fünye ve patlayıcı maddenin ele geçirildiği kaydedildi.

PKK tarafından kullanılan 8 sığınak ve mağaranın bulunarak kullanılamaz hale getirildiği bilgisine yer verilen açıklamada,  "İkiz plaka kaydı bulunan ve bombalı eylemlerde kullanılacağı değerlendirilen 4 araç ele geçirildi. BTÖ`nün en önemli finansal kaynaklarından olan uyuşturucu üretimi, ticareti ve kaçakçılık ile mücadeleye yönelik icra edilen operasyonlar ve hudut hattında alınan tedbirler neticesinde; 9 bin 950 kilo toz esrar, 650 kilo kubar esrar, 12,5 kilo uyuşturucu ve 55 bin 240 paket kaçak sigara ele geçirildi. Etkili hudut denetim ve kontrolleri sonucunda sınırlardan yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 2 bin983 kişi yakalandı." denildi.

5 asker hayatını kaybetti

Açıklamanın sonunda yürütülen operasyonlar neticesinde 5 askerini hayatını kaybettiği, 5 askerin de yaralandığı ifade edilerek hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılar acil şifalar temennisinde bulunuldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir