• DOLAR 32.578
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2431.08
  • ...
Mezarı Açılan Albay`ın Kemikleri Adli Tıp`a Gönderildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen `Faili meçhul cinayetler` soruşturması kapsamında, Kazım Çillioğlu’nun mezarının açılmasının ardından, Eski Mardin Jandarma Alay Komutanı Albay Rıdvan Özden`in mezarı da açıldı. Sabah saatlerinde Edirnekapı şehitliğine gelen Rıdvan Özden’in eşi Tomris Özden ve diğer yetkiler, sorumlu savcı Hikmet Usta’nın gelmesini bekledi. Savcı Usta’nın gelmesinin ardından gerekli önlemler alındı ve Özden’in mezarı açıldı. Yaklaşık iki saat süren mezar açma işlemi sırasında metal dedektörü ile arama yapıldı. Çalışmalar sırasında eşinin mezarı başında bekleyen Tomris Özden hem ağladı hem de dua etti. Çalışmanın sonunda Albay Rıdvan Özden’in kemikleri torbalara konularak otopsi yapılması için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Mezar açma işleminin ardından mezarlıktan ayrılan Tomris Özden kendisine yöneltilen soruları cevapsız bıraktı. Yürümekte güçlük çeken Özden’in sürekli ağladığı gözlendi.

Albay Rıdvan Özden’in mezarının açılmasına nezaret eden Tomris Özden`in avukatı Bülent Demir, Özden’in kafatasını gördüğünü ve alnının temiz olduğunu söyledi. Demir Özden’in iki kaşının arasından vurulduğu şeklindeki iddiaların doğru olmadığını belirterek, “Alnında herhangi bir kurşun deliği olmadığını hepimiz gördük. Son sözü bilirkişiler söyleyecektir. Kafatasının arkasında avuç içi kadar bir boşluk var. Olaydan sonra Tomris Özden, kardeşi ve beyin cerrahı olan yakınları alnında kurşun izi olmadığını temiz olduğunu söylemişti. Bizim de şuanda çıplak gözle gördüğümüz alnını temiz olduğu ve herhangi bir kurşun izi olmadığıdır. Olay olduğu esnada alnından vurulmadığını söyleyebilirim. Ama son sözü Adli Tıp söyleyecek.” dedi.

Demir, Tomris Özden’in ‘mezar açılmış’ şeklindeki iddiaları ile ilgili olarak, “Tüm işlem bizler ve diğer yetkililer tarafından gözlendi. Kemikleri tamamen yerinde duruyordu. Ben şahsen öyle bir şey olduğunu düşünmüyorum.” ifadesini kullandı.
Avukat Demir, mezarda kurşun yada metal olma ihtimaline karşı dedektörle arama yapıldığını söyledi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir