• DOLAR 32.519
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2421.491
  • ...
"Hz. Muhammed`in yolundan gidersek hiçbir zaman yolumuzu şaşırmayız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Köy, Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) tarafından Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Danalı (Zêrcîl) köyünde düzenlenen "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliğinin ardından katılımcılar İLKHA'ya duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Köylerinde her yıl Kutlu Doğum etkinliği düzenlenmesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen köy ileri gelenlerinden Hüseyin Namlı, Kutlu Doğum etkinlikleri insaniyetin uyanması için güzel programlar olduğunu söyledi.

Bu tür etkinliklerin Müslümanların uyanışına ve birliğine vesile olmasını temenni eden Namlı, "Kutlu Doğumlarla Allah Resulünün gönüllere girmek içindir. Bu vesileyle insanlar gaflet uykusundan uyanırlar. Bu Kutlu Doğumları hizmet olarak görüyorum. Çünkü bu Kutlu Doğum etkinlikleri cahil insanların uyanmasına vesile oluyor." dedi.

Köy sakinlerinden Süleyman Duva da "Kutlu Doğum haftası kutlu olsun. Hayırlara vesile olsun. Her yıl burada mevlit etkinliği yapılıyor. Bu etkinliklerden çok memnunuz. Etkinliği tertipleyenlere teşekkür ediyorum. Her yılda bu etkinliğin yapılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Hz Muhammed`in yolunda olanların hiçbir zaman zararda olmayacağınızı belirten Ferican Çoğlan ise şunları söyledi: "Bu güzel günü bizlere nasip eden Alemlerin rabbine hamdolsun. Bu etkinlik için çok mutluyuz. Etkinliğe katılanlar başım gözüm üzerine gelmişler. Allah-u Teâlâ Peygamber Efendimizi bize göndermiş ki ona uyalım. Hz. Muhammed'in yolundan gidersek hiçbir zaman yolumuzu şaşırmayız ve hiçbir zaman zararda olmayız."

Köyün yaşlılarından Fahriye Çoğlan, "Bu etkinlikle çok iyidir. Tertipleyenlerden Allah razı olsun. Allah Hz. Muhammed'in dinini güçlendirsin. Güzel bir yaşamı Allah Hz. Muhammed ümmetine nasip etsin. Allah bizleri Resulü Ekrem'in yolundan uzaklaştırmasın." şeklinde dua etti.

Peygamber Sevdalıları Platformu yetkililerine yaptıkları hayırlı çalışmalarından dolayı teşekkür eden köy sakinlerinden Kasım Çoğlan, "Her sene Kutlu Doğum etkinlikleri bütün köylerde ve şehirlerde düzenleniyor. Allah sizden razı olsun. Bu vesileyle insanlar Allah Resulünün hayatını ve Allah'ı tanıyorlar. Bu sebeple hidayet olan birçok insan var. Özellikle bu Kutlu Doğum etkinliğinin her yere ulaşmasını Rabbimden diliyorum. İnşallah imkanlar her yere ulaşır. Allah sizden ve bu etkinliği düzenleyen herkesten razı olsun. Özellikle küçük beldelerde insanlar birbirlerini sürekli gördüklerinden dolayı aralarında bazen husumet olabiliyor. Böyle etkinliklerin onları bir arada tutması yönüyle Peygamber Efendimizin (sav) tevhit sancağı altında bir araya getirmesi onları kardeşlik yönüyle ç.ok önemli etkiliyor." şeklinde konuştu.

Köy sakinlerinden Davut Buluntçilay, "Bugün 20 Nisan Peygamberimizin mevlididir. Bu etkinliden çok memnun olduk ve çok mutlu olduk. Başım gözüm üzerine geldiniz. Her yıl bu etkinlik oluyor her yıl köyümüze gelin. Çok güzeldir." şeklinde konuştu.

Son olarak köylülerden Hacı Ali Duva, şunları kaydetti: "Mevlidiniz hayırlı olsun. Allah hakkımızda hayırlı etsin. Allah tüm hayırlı şeyleri bize yaptırsın. Allah İslam ümmetinin içindeki fitne ateşini söndürsün. Allah bu mevlidi kabul etsin." (M. Fatih Akgül-İLKHA) 




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir