• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"İzzet ve azizlik ancak Peygamber`in yolundadır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) organizasyonunda, Batman'a bağlı köy ve beldelerde düzenlenen Kutlu Doğum programları sürüyor.

Beşiri`ye bağlı Danalı (Zêrcîl) köyünde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinliği köylülerin katılımıyla saat 13.30'da yapıldı.

Sunuculuğunu Mehmet Ali Şimşek'in yaptığı etkinlik, Ayrancı (Dêraqira) Köy İmamı Yakup Yetiş'in Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından Köy-Der Rehber Mevlit Grubundan Fesih Tekin ve Mücahit Uğur'un mevlidi ile devam eden etkinlikte, mikrofonu alan Peygamber Sevdalıları Platformu Kız İlahi Grubu ile Rehber İlahi Grubu sanatçılarından Ömer Güneş, Abdullah Olam, Mücahit Uğur, ve Piyanist Mekki Özel Hz. Muhammed'i (sav) konu alan ilahiler seslendirdi.

Daha sonra katılımcılara hitap eden İttihad'ul Ulema Üyesi Molla Adnan Aslan, Hz. Muhammed'in güzel ahlak ve yaşantısından bahsederek, tüm insanlığın onun yaşantısını örnek alması gerektiği belirtildi.

Daha hayattayken geç olmadan Hz. Muhammed'i (sav) tanımamız gerektiğini ifade eden Aslan, "Peygamber Sevdalılarına kulak verelim. Vallahi bu platformun bu inanların amacı Hz. Muhammed'i (sav) insanlara tanıtmaktır. Bunun için köy-köy şehir-şehir Hz. Muhammed'in (sav) hayatını ve sünnetini insanlara söylüyorlar. Vallahi bu asırda Hz. Muhammed Mustafa ile ancak aziz olacağımızı biliyoruz. Peygamber etrafında değişik bölgelerden çok sahabeler vardı. Fars'tan Selman, Rum'dan Süheyp, Kürdistan'dan Caban ve Habeşistan'dan Bilal gibi sahabeler vardı. Bu sahabeler Allah Resulünün mesajına kulak verdiler. Ebu Lehep gibi olmadılar. Ebu Lehep Peygamberin amcası olmasına rağmen peygamberin ailesinden değildi. Peygamber'e düşmanlık yaptı. Peygamberin sahabeleri yoluna, vahiye ve Hz. Muhammed'e gönül verdiler Allah-u Teâlâ'da onları aziz etti." ifadelerini kullandı.

Kurtuluşun sadece Hz Muhammed olduğunu vurgulayan Aslan, "İzzet ve azizlik ancak Peygamber'in yolundadır. Bakın Mekke'ye gidiyoruz. Peygamber ile Mekke- Mükerreme oldu. Eskiden Yesrip olan Medine Hz. Muhammed Mustafa ile Medine-i Münevvere oldu. Peygamber Efendimizin yoluna ve davasına düşmanlığını yapanlar bugün Mekke'de Ebu Cehil'in evi tuvalettir. İslam tarihinde böyle örnekler çoktur. Vallahi kim peygambere düşmanlık etmiş ve yollarında gitmemiş ise dünyada da helak olmuştur. Ahrette de ebediyen cehennemde olacaktır. Daha fırsat ve imkanımız varken bizlerde Peygamber'in hayatını öğrenelim." dedi.

Hz. Muhammed ve sahabesinin yolunu sürdürmekten başka bir şansımızın olmadığını belirten Aslan, son olarak şunları kaydetti: "Bugün Peygamber ashapları bu topraklara İslam'ı getirmişler. Bizim coğrafyamıza İslam'ı getirmişler. Diyarbakır'a getirmişler. Bugün Diyarbakır içerisinde Peygamber Efendimizin  540 sahabesinin kabirleri var. Sahabeler Kur'an-ı Kerimi ve Allah Resulünün hayatını bu topraklara getirmişler. Bugün bizler secde ehliysek Vallahi o sahabelere borçluyuz. O insanlar bu memlekete Kur'an-ı Kerimi getirdiler. İslam için çalıştılar. Eğer bizler davalarına hainlik yapsak, Hz. Muhammed`in yolunda yürümesek, onun sahabelerinin yolunda yürümesek Vallahi dünyada ve ahrette zelil olacağız."

Konuşmadan sonra ilahilerin seslendirildiği etkinlik, Köy-Der Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Gürceğiz'in yaptığı dua ile son buldu. (M. Fatih Akgül-İLKHA) 


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir