• DOLAR 32.572
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2426.62
  • ...
Yaslıca beldesinde Kutlu Doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa`nın Bozova ilçesine bağlı Yaslıca beldesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından “Hak ve Adalet rehberi Hz. Muhammed (sav)” temasıyla ilk defa açık alanda Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Beldelerinde ilk defa Kutlu Doğum etkinliği düzenlenmesinin heyecan ve coşkusunu yaşayan belde halkı ellerinde Tevhit bayraklarıyla salavat ve tekbirlerle alana akın etti.

Etkinliğe HÜDA PAR Bozova İlçe Başkanı Mustafa Bayram, Yaslıca Merkez Cami İmamı Ziyaeddin Ünal da katıldı.

Sunuculuğunu Abuzar Özaydın`nın yaptığı etkinlik, Ömer Akgül`ün Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Bilal Güler ve Şanlıurfa Kardeşler İlahi Grubunun Mevlid-i Şerif ve ilahilerle devam etti.

İlahilerin ardından konuşmalarını yapmak üzere sahneye çıkan Araştırmacı-Yazar Kamil Güneş, Hz Muhammed`in hayatından ‘adalet` vasfına dair kesitler sundu.

Adaletin yeryüzüne hakim olmamasından dolayı insanların zulüm altında inlediği söyleyen Güneş, “Peygamberimizin getirdiği davet, yeryüzündeki bütün karanlıkları silip süpürmüştür. Onun içi eğer bugün dünyadaki insanlar adaletle hükmedilmeyi istiyorsa, yeryüzüne adaletin hakim olmasını istiyorsa Hz. Muhammed`in getirdiği o davete, o risalete muhtaçtır. Çünkü o adalet, o davet yeryüzüne hâkim olmadıktan sonra insanlar ve Müslümanlar zulüm altında inlemeye devam edecektir.”

“Bulunduğumuz her noktada Hz. Muhammed`in mesajını konuşmak lazım”

Hz. Muhammed`in mesajının ve davetinin her yerde anlatılması gerektiğine dikkat çeken Güneş, “Bulunduğumuz her noktada Hz. Muhammed`in mesajını konuşmak lazım. Mesajını anlamak ve anlatmak lazım. Daha sonra bu mesaj ile hareket etmek lazım. Rabbim cümlemizi bu mesaj ile hareket eden, izzetli ve şuurlu bir ümmet olarak Hz. Muhammed`e layık bir ümmet eyler inşallah. Rabbim geleceğimiz olan gençlerimizi Muhammedi bir sevgi ile yetiştirmeye gayeden Müslümanlardan eylesin.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Peygamber Sevdalıları Çocuk İlahi Grubu Hz Muhammed üzerine bestelenen ilahi ve ezgiler seslendirdi. Katılımcılar söylenen ilahilere salâvat ve tekbirlerle eşlik ettiği görüldü.

Etkinlik, katılımcılara ikram edilen lokum ve hediye edilen kitapların ardından Yaslıca Merkez Cami İmamı Ziyaeddin Ünal`ın yaptığı dua ile son buldu. (Ramazan Casuk-İLKHA) 
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir