• DOLAR 32.411
  • EURO 35.2
  • ALTIN 2327.737
  • ...
"Güven ve huzurun olmadığı topluma Allah`ta yardım etmez"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gençlik Spor Hizmetleri Kapalı Spor Salonu'nda yapılan programda katılımcılara gül suyu ve 40 hadis kartellası dağıtıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program ilahiler ve verilen Mevlid-i Şerifle devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ramazan Tolan, Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl Kutlu Doğum programların "Hz. Peygamber(sav) ve Güven Toplumu" olduğunu son yıllarda ülkede yaşanan sıkıntılı dönmelerden sonra insanların güven toplumunun farkına varıldığını söyledi.

İslam dinin gayesi en üstün vasıflı, ahlaklı insanlar yetiştirmek olduğunu söyleyen Tolan, "Bütün çiçekler arasında gül ne kadar kıymetli ve güzelse İslam'da bütün insanlar arasında o derece kıymetli, yüksek ahlaklı ve vasıflı insan yetiştirme çabasındadır. Bu vasıflı insan grubunu da biz Peygamber Efendimiz`den (sav) biliyoruz" diye konuştu.

Programda konuşmacı olarak katılan Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr Hasan Tanrıverdi, Hz Muhammed`in hayatından örnekler vererek güven toplumu oluşmasının detaylarını aktardı.

Her zamankinden daha çok güvenli bir topluma ihtiyaç duyulduğunu belirten Tanrıverdi, "Şu an ülkemizin yanı başında Suriye'yi görüyorsunuz. Bizim ülkeye hicret edip gelen vatandaşlar memleketlerini seviyordu ama orası artık güvenli olmadığı için mecburen çıkmak zorunda kaldılar. İnsanlar en çok güveni ve huzuru sever. Peygamber Efendimiz(sav) de hicret etmiştir neden? Artık Mekke'de huzur ve güven olmadığı için ağlayarak hicret etmiştir. Güven ve huzurun olmadığı bir toplumda cenabı Allah'ta yardım etmez. Uhud savaşı buna bir ibrettir. Burada komutan bir Peygamber de olsa orada güven olmadığı için İslam ordusu yenilmiştir. Nitekim Peygamber Efendimize inen ayette 'Ganimet peşine düştünüz, dünya malı peşine düştünüz. Peygamberin emrini çiğnediniz bulunduğunuz dağı terk ettiniz' diye yenilgi oluşmuştur." dedi.

Program, katılımcılara gül dağıtılması ile son buldu.

Programa; Şırnak Vali Vekili Ali Arıkan, Şırnak Üniversite Rektörü Prof.Dr. M. Nuri Nas, HÜDA PAR İl Başkanı Abdullah Kılınç, HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Emcet Yalçın, kamu kurum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. (İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir