• DOLAR 32.495
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2430.314
  • ...
"Hira`dan Yükselen Nur" her eve girecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu yıl "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliklerinin öncesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından basılan "Hira`dan Yükselen Nur" isimli bir milyon siyer kitabı, Türkiye`nin dört bir yanında dağıtılmaya devam ediyor.

Bu yıl Kutlu Doğum etkinliklerini "Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (sav)" temasıyla kamuoyu ile paylaştıklarını açıklayan Peygamber Sevdalıları Platform Sözcüsü Yahya Oğraş, Müslüman halka bu anlamda duyurularda bulunduklarını söyledi.

Her yıl Kutlu Doğum etkinlikleri öncesinde hediye olarak ifade edilebilen çalışmaları olduğunu belirten Oğraş, daha önce dağıtılan hediye niteliğindeki CD`lerde Hz Muhammed için bestelenen ilahilerin yer aldığını, ancak son yıllarda CD yerine Peygamber Sevdalıları Platformunun Eğitim Komisyonu tarafından hazırlanan kitap dağıtmayı uygun gördüklerini belirtti.

Türkiye`nin dört bir yanında bulunan tüm evlere Kutlu Doğum etkinlikleri öncesinde Hz Muhammed`in hayatını konu edinen kitap dağıttıklarını dile getiren Oğraş, Peygamber Sevdalıları Platformu olarak nisan ayında Hz Muhammed`in hayatını dolu dolu yaşamak ve yaşatmak için çalışmalarını herkese ulaştırmayı ve daha da genişletmeye çalıştıklarını vurguladı.

“Hz Muhammed`i anlatan bir milyon kitap basıldı”

"Hira`dan Yükselen Nur" adıyla çıkarılan kitabın birçok eve dağıtılmaya başlandığını kaydeden Oğraş, “Bu yıl Hz Muhammed`i anlatan bir milyon kitap basıldı ve dağıtımı yapılmaya başlanmış durumda. Peygamber Efendimiz Hira`da iken kendisine gelen vahiy ile birlikte onun hayatını anlatan, onun siretini anlatan her eve bu kitap gittiği zaman herkes okuyup faydalanabilecektir.” dedi.

Bu yıl Diyarbakır Kutlu Doğum etkinliği 30 Nisan`da olacak

Diyarbakır`da Kutlu Doğum etkinliğinin bu yıl yine Newroz Parkı Miting Alanında gerçekleşeceğini dile getiren Oğraş, “Etkinlik ile çalışmalarımız yoğun bir şekilde sahadaki kardeşlerimizin göstermiş olduğu çalışmalar ile devam ediyor. Bu yıl Kutlu Doğum etkinliğimiz 30 Nisan`da olacak inşallah. Etkinlik ile ilgili gerek ülke içinde, gerek yerel gerekse ülke dışına da davetiyelerimiz gidiyor. İslami hareketleri, camiaları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“Diyarbakır`da her ev nurunu bulacak”

"Hira`dan Yükselen Nur" isimli Siyer-i Nebi kitabının Diyarbakır`da yoğun bir şekilde dağıtılmaya başlandığına dikkat çeken Oğraş, “Diyarbakır`da bu yıl 150 bin adet ‘Hira`dan Yükselen Nur` isimli siyer-i nebi kitabı dağıtılıyor. Deyim yerindeyse her ev nurunu bulacak. Kardeşlerimiz yoğun bir şekilde evleri dolaşarak bu kitabı dağıtmaya devam ediyorlar.” ifadelerini kullandı.

Özellikle Siyer Sınavı ve Kutlu Doğum etkinlikleriyle Peygamber Sevdalıları Platformunun zorlu çalışma temposunu değerlendiren Oğraş, “Allah`a hamdolsun Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerin ve bu derneklerde faaliyet yürüten kardeşlerimizin çalışmaları ve gayretleri sayesinde bu çalışmaların altından kalkıyoruz. Gerek üyelerimiz, gerek bize gönül verenlerin sahada göstermiş olduğu çabalar işimizi kolaylaştırıyor.” dedi. (M. Sıddık Bilge – İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir