• DOLAR 32.38
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2325.56
  • ...
Emekliler TOKİ Şartlarının Düzeltilmesini İstiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Dar gelirli binlerce emeklinin gözü Türkiye Emekliler Derneği Batman Şubesinin Başlatmış Olduğu Toplu Konut çalışmalarında. Dul ve düşük maaşlı dernek üyelerinden dolayı TOKİ konutları için çalışma başlattıklarını söyleyen Türkiye Emekliler Derneği Batman Şubesi 2. Başkanı Seyfettin Ülgey, vali Ahmet Turhan ile yaptıkları görüşmeler sonrası hazine arazileri üzerine emekliler için konut yapılması teklifinin kendilerine cazip geldiğini söyledi. Daha önceleri G. Antep milletvekili olan bakan Mehmet Şimşek ile yaptıkları görüşmelerin olumlu geçmesi üzerine çalışmalarını hızlandırdıklarını söyleyen Ülgey, TOKİ den kendilerine iki tür teklifin geldiğini, bu tekliflerin 85 m2 ile 117 m2 olup konutların 10 katlı binalardan oluştuğunu, 85 m2 konutların peşinatının 7.5 bin TL, 180 taksit, aylık 302 tl ve taksitlerin anahtar teslim edildiğinde başlayacağını, 117 m2 lik konutların ise, 13 bin TL peşinat, 120 taksit, aylık 609 TL ve taksitler peşinattan 4 ay sonra başlayacağını söyledi.

Ülgey; "Şartların Düzeltilmesini Bekliyoruz"
Bu şartların emekliler için zor şartlar olduğunu söyleyen Ülgey aylık 200-300 TL geliri olan dar gelirli emeklilere çok zor olan bu şartlara itiraz ettiklerini söyleyerek, şartların düzeltilmesini istediler. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Türkiye Emekliler Derneği Batman Şubesi 2. Başkanı Seyfettin Ülgey, "Daha önceleri çalışmalarımız alt bürokratlardan dolayı gecikti. Zamanında kulak arkası yapıldı. TOKİ bizlere 27 Nisan`a kadar süre tanıdı. Bizlerde sayın bakan`dan randevu isteyerek, taksitlerin uzatılması ve fiyatların düşürülmesi için taleplerimizi ilettik. Sayın bakan Şimşek sağ olsun ilgilendi. 15 gün içerisinde bir beklentimiz var. Bu şartların düzeltilmesini bekliyoruz." dedi.

"Başvuru Sayısınca Konut Yapılmasını Bekliyoruz"
Batman valiliğinin Cegeluve (Kuyubaşı) karşısında 107 dönümlük arazi tahsis ettiğini söyleyen Ülgey, Bir parselin de tıp fakültesi için ayrıldığını kaydetti. Emekliler için ünüversite yolu güzergâhında yapılacak TOKİ hakkında Ülgey; "Bize gelen projede konut sayısı 1188`dir. Bizim isteğimiz ise 2000 konuttur. Ben TOKİ finansman dairesi başkanı ile görüştüm kendisi ne kadar başvuru yapılsa o kadar konut yapacaklarını söyleyerek sınır koymadılar." şeklinde konuştu.

Konutlardan Faydalanmak İçin Üye Olunması Şart
2700 dernek üyelerinin olduğunu söyleyen Ülgey, şuana kadar konutlar için 2500 kişinin başvurduğunu, Batmanda 20 binden fazla emeklinin olduğunu söyleyerek, emeklilerin derneklerine üye olmalarını ve dernek vasıtasıyla kendilerine sağlanacak olanaklardan faydalanmalarını istedi. Başvuru için 3 fotoğraf ve kimlikleriyle emeklilerin müracaat etmesinin yeterli olduğunu söyleyen Ülgey, toplu konutlardan faydalanılması için derneklerine üye olunması gerektiğinin altını çizerek konutlarla ilgili önümüzdeki Mart ayının ortalarına kadar netlik kazanacağını söyledi.

M. Salih Özcan - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir