• DOLAR 32.332
  • EURO 35.084
  • ALTIN 2297.69
  • ...
"Toplumun tüm katmanları uyuşturucuyla mücadele etmeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, ilde görev yapan ulusal ve yerel basın kuruluşlarıyla bir araya geldi. Toplantıya Emniyet Müdür Yardımcısı Sunay Balıkkaya ve diğer kurum amirleri katıldı.

Polisevinde yapılan basın toplantısında slayt ile toplumu tehdit eden uyuşturucu ile yapılan mücadele anlatıldı. Yapılan slayt gösteriminin ardından Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, 2017 yılında uyuşturucu ile yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Şanlıurfa`da uyuşturucu ile mücadele ederken asıl amaçlarının özellikle batı illerine yapılan uyuşturucu sevkiyatını durdurmak olduğunu belirten Tipioğlu, ayrıca uyuşturucuya ulaşımın engellenmesi için toplumda farkındalık oluşturacak çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Uyuşturucu ile mücadelede bazı istatiksel bilgiler veren Tipioğlu, 2017 yılının ilk 4 ayında toplam 827 olaya müdahale edildiğini bu kapsamda da işlem yapılan bin 32 kişiden 243 kişinin de tutuklanarak cezaevine konulduğunu söyledi.

Basın mensuplarının uyuşturucu sektörünün arkasında kimlerin olduğuna yönelik sorularına da yanıt veren Tipioğlu, şöyle konuştu:

Daha sonra basın mensuplarının uyuşturucu sektörünün arkasında kimler var sorusuna cevap veren Tipioğlu, şunları söyledi:

“Uyuşturucu büyük bir sektördür. Özellikle ülkemizde faaliyet yürüten terör örgütlerinin finans kaynaklarında yekûn yer tutan bir sektör… Dolayısıyla bu işten nemalanan bütün terör örgütleri bu işi destekliyor. Ayrıca eğer birileri sizi hedefine koymuşsa, diğer gruplar, ülkeler sizi bir tehdit olarak görüyorlarsa her türlü operasyonel faaliyet içerisine girebilirler. Uyuşturucu da bunlardan bir tanesidir. Bu yüzden uluslararası güçler ve terör örgütleri olabilir. Özellikle bizim de devlet olarak toplum görevimiz başında da söylediğimiz gibi geleceğimizi emanet edeceğimiz evlatlarımızı her türlü zararlı alışkanlıktan, zararlı akımdan korumak bu devletin de bu milletin de boynunun borcudur. Bunu tabii sadece Emniyet Müdürlüğü olarak yapmak tek başına yapmak mümkün değildir. Bu bir sosyal problemdir toplum tüm katmanları hep birlikte bunu bir tehdit unsuru olarak algılayıp mücadele etmesi gerekir.”

Birecik Emniyet Müdürünün görevden alınması ile ilgili sorulan soruyu da cevaplandıran Tipioğlu, kimsenin konuyu komplo teorileriyle farklı yerlere çekmesinin doğru olmadığını belirterek görevden alınma işlemin idari soruşturma kapsamında olduğunu söyledi. (Osman Gülebak, Mehmet Demir-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir