• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Bingöl`de `El Emeği Göz Nuru` eserler sergilendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen kurslarda üretilen 100 adet 'El Emeği Göz Nuru' eser merkez sanat sokağında sergilendi.

Merkez Sanat Sokağı'nda 100 kursiyerin yaptığı ürünlerin yer aldığı serginin açılışına, Belediye Başkan Vekili Halim Sügü, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Ayas, Bingöl Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Ali Bayram ile kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Sergi hakkında açılamalarda bulunan İl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Selahattin Akıncı, açtıkları çeşitli kurslarda kursiyerler tarafından üretilen deri çanta, filografi, rölyef ve ahşap boyama ürünlerinin sergilendiğini belirtti.

Akıncı, “Sanat sokağında şu anda icra ettiğimiz programımız, deri çanta, ahşap boyama, rölyef ve filografi kurlarımızdan oluşan ürünlerin sergisini gerçekleştiriyoruz.  Kursiyerlerimizin yüzde 80`i bayandır, yaklaşık 100 civarında kursiyer bu ürünleri yapmışlardır. Deri çanta tamamen bayanlara yöneliktir. Toplamda 4 kurs açtık, şu anda burada 60 civarında deri çanta ürünümüz, 25 adet filografi ve rölyef ürünümüz mevcut. Ayrıca toplum ruh sağlığındaki hastalarımıza yönelikte açtığımız kurslarda onların ürettiği, boyattığı ve süsledikleri ahşap boyama ürünlerini ve diğerle sanatlarını sergilemiş bulunmaktayız. Sergimiz sadece bugün devam edecek. Burada aynı zamanda çantalarımız ve tablolarımız da satışa sunulmuştur, vatandaşlar gelip satında alabilirler.” ifadelerini kullandı.(İLKHA) 




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir