• DOLAR 32.571
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2424.157
  • ...

BİNGÖL - Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Bingöl Şube Başkanlığı, Solhanlı işadamları ile bir araya geldi.

 

TÜMSİAD Bingöl Şubesi Başkanı İbrahim Alimoğlu, Şube Başkan Yardımcıları Ağa Koçer, Cihan Uzunyayla ve İl Genel Sekreteri Ergin Günerigök, Solhan Belediyesi toplantı salonunda Solhanlı işadamları ile bir araya geldiler.

 

Solhanlı işadamlarının kendilerini tanıtması ve işleri hakkında bilgi vermeleri ile başlayan toplantıda bir konuşma yapan Alimoğlu, örgütsel faaliyet için bir araya geldiklerini anımsatarak örgütsel faaliyetlerin önemine vurgu yaptı.

 

"Girişimcilik Kurmuş Olduğumuz Hayalleri Hayata Geçirmektir"
Bazı işletmeler ve örgütsel faaliyetlerden örnekler vererek dünyada her alanda yapılan çalışmalarda örgütlenmeye gidildiğini söyleyen Alimoğlu, "Tek kalındığında güç oluşturulamıyor. Küçük yerlerin kaderi; insanlar bir yere gelmeye çalıştığında önü kesiliyor ya da önünü kesmek için çalışılıyor. TÜMSİAD olarak örgütsel bir güç olursak yapamayacağımız bir şey kalmayacaktır. Kalkınmanın yolu KOBİ`lerden geçiyor" dedi.

 

"Solhan Kalkınmaya Açık Bir Yerdir"
10 yıl önce küçük işletmelerin çok şey kazandığını ancak bundan böyle küçük işletmelerin kazanmadığını ve hatta bittiğini söyleyen Alimoğlu, "Küçük işletmeler kapanıyorlar. Büyük yatırımlar gerçekleştirmek lazım. Bunu yapmak için de örgütlenmek lazımdır. Örgütlenerek 4-5 kişi bir araya gelerek güçbirliği yaparsak büyük yatırım yapabiliriz. Bir işi yaptığımızda altyapı çalışmaları yaptığımızda 2 yıl veya 5 yıl sonra bu işte nerede olduğumuzu görebiliriz. Geliri gideri hesaplayabiliriz. Kazancımızı şimdiden görebildiğimiz için o işe girip girmeme konusunda girdikten sonra zarar etmektense öncesinde hakkında bilgi sahibi olup öyle karar verme durumunda oluyoruz. Yıllardır iş dünyasının içine girmediğimiz için bazı şeyleri aşamıyoruz. Para önemli bir değerdir, ancak her şeyi çözmüyor. Örgütlenme olursa bu değer güç kazanıyor. TÜMSİAD`la insanların zihninde bir değişim oldu. Solhan kalkınmaya açık bir yerdir. Bunun için güç birliği yapmak gerekiyor" şeklinde konuştu.

 

TÜMSİAD üyeliği hakkında katılımcılara bilgi veren TÜMSİAD Bingöl Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, üye olunması durumunda neler yapılacağını ve ne tür faydaların olacağı hakkında bilgi verirken Solhanlı işadamlarının da görüş ve önerileri alındıktan sonra toplantı sona erdi.

Ali Yıldırım - İLKHA