• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
STK`lardan Cem Küçük`e tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustazaflar Cemiyeti Batman Şube Başkanı Feyzi Aydın, İHH Batman Şube Başkanı Hüseyin Şansi ve Batman Umut Kervanı Genel Sekreteri Faysal Rüzgar, dün çıktığı bir televizyon programında Mavi Marmara'dakiler için 'manyak tipler!' ifadelerini kullanan Gazeteci Cem Küçük`e sert tepki gösterdi.

Mavi Marmara gazilerine yönelik sarf ettiği sözlerinden dolayı Cem Küçük`ü esefle kınadıklarını belirten Mustazaflar Cemiyeti Batman Şube Başkanı Feyzi Aydın, “Dün bir televizyon programında Cem Küçük ismindeki gazetecinin Mavi Marmara şehitleri hakkında sarf ettiği sözleri hayretler içinde dinledik. Bu sözleri niçin sarf ettiğini bizde anlamış değiliz. Cem Küçük gibi gazetecilerin Amerika kültürü ve edebiyatını okumuş birisinden de ancak bu tür sözler beklenir.” dedi.

Cem Küçük gibi gazetecilerden Müslümanların amaçlarını anlamayı beklemenin hata olacağını söyleyen Aydın, “Onun gibi birisinin Mavi Marmara şehitlerinin amaçları, gaye ve düşüncelerini anlamasını beklemek bizim için büyük bir hata olur. Kendisi Amerika kültürüyle büyümüş birisi olarak tabi ki bu sözleri sarf etmesi kendisi için normal bir şey olabilir ancak bizler için bu tamamen anormal bir durumdur. Biz bunu kesinlikle kabul etmiyoruz ve Cem Küçük`ü de şiddetle kınıyoruz.” diye konuştu.

“İsteğimiz akıl ve beyinlerinin kavrayamadığı sözleri sarf etmemeleridir”

Aydın, daha sonra şöyle konuştu: “Cem Küçük ismindeki gazeteci İslam`ın kutsallarını, değerlerini nerden anlasın ki? Biz tarihte Peygamberimizin hayatına baktığımız zaman Cafer-i Tayyar`ların, Mus`ab Bin Umeyr`lerin, Hamza`ların nasıl fedakârca İslam, Kur`an için kendilerini feda ettiklerini gayet iyi bilmekteyiz. Ama Cem Küçük`ten bunu anlamasını tabi ki beklemiyoruz. Sadece o ve onun gibilerinden beklediğimiz tek şey, Müslümanların değerlerine saygı göstermeleri ve bu değerlere hakaret etmemeleri, kendi alanlarında konuşmalarıdır. Bilmedikleri, anlamadıkları, yaşamadıkları, akıl ve beyinlerinin kavrayamadığı sözleri sarf etmemeleridir.”

“Mavi Marmara şehitleri bizler için yeni bir kapı açmışlardır” diyen Aydın, “Mavi Marmara şehitleri asla Müslümanlar tarafından unutulmayacaklar ve bütün Müslümanlar onlardan saygı ve hürmetle bahsedecektir. Mavi Marmara şehitleri kardeşliğin ne olduğunu, Peygamberimizin hadisinde, ‘komşusu aç iken, kendisi tok yatan bizden değil` şiarını bize en güzel öğreten Mavi Marmara şehitleridir. Müslümanlar bu tür kişilerin onlara dil uzatmasına izin vermeyecektir.” ifadelerini kullandı.

“Toplumun değerlerine dil uzatan manyak tipler uzaklaştırılmalıdır”

Cem Küçük`ün İsrail`in dostu olduğunu ve gerçek yüzünü ortaya koyduğunu kaydeden İHH Batman Şube Başkanı Hüseyin Şansi, “Cem Küçük bir televizyon programında Mavi Marmara şehitlerine dil uzatarak, radikal tiplerin AK Parti`den tavsiye edilmesi gerektiğini söylüyor. İşin asıl tarafı ortalıkta bir manyaklık var. Toplumun vicdanı olan, dünyanın her yerinde insani yardım götüren, yetimlere bakan ve Filistin`e yardım götürmek için yola çıkan Mavi Marmara ve açık sularda onlara saldıran, devlet terörü yapan İsrail`in dostu Cem Küçük, kendi içinden geçen gerçek yüzünü göstererek, Müslümanlara ve aziz şehitlerimize dil uzatıyor. Müslümanlara ve toplumun değerlerine dil uzatan manyak tiplerin uzaklaştırılması gerektiğine bizde inanıyoruz.” diye konuştu.

Cem Küçük ve Cem Küçük gibilere prim verilmemesi gerektiğini vurgulayan Şansi, “Devlet terörü yapan herkese karşı olduğumuz gibi İsrail`in bu devlet terörüne de karşıyız. Bunun dostu olan, Müslümanlara, şehitlere dil uzatanlarında dillerinin kesilip İsrail`in lağım çukurlarına atılması gerektiğine de inanıyoruz. Cem Küçük, şehitlere radikal İslam diyerek aslında Müslümanlara aleni hakaret ediyor. Mavi Marmara şehitlerine bu sözler kabul edilemez. Dün Emre Uslu buna destek mahiyetinde bir twet attı. Şöyle diyor; ‘evet Mavi Marmara bir manyaklıktır, Mavi Marmara`ya katılanlarda manyaktır. Mavi Marmara`da ölenlerin şehit olup olmayacağını Allah bilir` şeklinde kendisine okyanus ötesinden bir destek gelmiştir. Bununla ilgili İHH Genel Merkezimiz suç duyurusunda bulunmuş. Şehitlerimizin akraba ve yakınları da suç duyurusunda bulunacaklar. Toplumda infiale sebep olabilecek kişilerin yargılanması gerektiğine inanıyoruz.” dedi.

“İslami yardım ve kuruluş ile vakıflara olan kinin dışarıya yansımasıdır”

Cem Küçük`e bir tepki de Batman Umut Kervanı`ndan geldi.

Cem Küçük gibi insanların amaçlarının İslami yardım ve kuruluşlara olan kinlerinin dışa yansıması olduğunu dile getiren Batman Umut Kervanı Genel Sekreteri Faysal Rüzgar, “Dün akşam bir televizyon programında İslami camialara ve Mavi Marmara şehitlerine sözlü hakaret ederek kendini Türkiye gündemine oturtmaya çalışan kendini bilmez hadsiz sözde gazeteci kılıklı Cem Küçük`ü kınıyoruz. Bunun gibilerinin asıl amacı İslam`a ve Müslüman camialara ayrıca dünyanın dört bir tarafında yardıma muhtaçlara yardım elini uzatan İslami yardım ve kuruluş ile vakıflara olan kinin dışarıya yansımasıdır.” şeklinde konuştu.

İslami camiaların Cem Küçük ve onun gibi insanlara tepkilerini ortaya koyması gerektiğini aktaran Rüzgar, “İslami camia ve Mavi Marmara şehitlerine yapılan sözlü hakareti asla kabul etmediğimizi belirtiyoruz. Batman Umut Kervanı olarak bu akıldan yoksun gazeteci kılığına bürünmüş zevatı tekrardan kınıyor ve bu saldırılar karşısında tüm İslami camiaları yekvücut olarak tepkilerini ortaya koymaya davet ediyoruz.” dedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir