• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
 Türkiye`nin ilk ve tek Zooloji ve Doğa Müzesi açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Gaziantep Hayvanat Bahçesi içerisinde dünyanın 4`üncüsü, Avrupa`nın 3`üncüsü Türkiye`nin ise en büyük hayvanat bahçesi açılıyor. 750 metrekarelik alana kurulan müzede, hem milyonlarca yıl önce yaşayan ve nesli tükenen hem de hâlen vahşi doğada bulunan yırtıcı hayvanların tanıtılacağı müze 23 Nisan`da açılıyor.

Zamanın dondurulduğu fantastik bir dünyanın kapılarını açan ve milyonlarca yıl önce yaşamış nesli ve tükenmekte olan hayvanlarla tanıştıracak Zooloji ve Doğa Müzesi`nde varlığını günümüze kadar sürdüren, doğayı paylaştığımız yüzlerce hayvan örneğini yakından bakılacak.

Türkiye`de hayvanat bahçesi içerisinde yer alan ilk ve tek zooloji müzesi olan Gaziantep Zooloji ve Doğa Müzesi geçmişten günümüze tanıklık eden yüzlerce hayvan türünü tanıma imkanı sunuyor.

Müzede, M.Ö 1700'lü yıllarda yaşamış, 4,5 metre boyundaki mamuttan gergedana, balinanın 33 milyon yıl önceki ataları dorudondan dinozor ailesi öncülerinden 150 milyon yıl önce yaşayan tyrannosaurus ve 10 bin yıl öncesindeki kılıç dişli kaplan dimetrodona kadar birçok nesli tükenmiş hayvanın canlandırılmış iskeletleri yer alıyor.

Hayvanlar tahnit sanatı yöntemiyle hazırlandı

Müzede sergilenmesi için hiçbir canlı zarar görmeden doğada ve hayvanat bahçelerinde fizyolojik ömürlerini tamamlamış olan hayvanlar burada uzmanlar tarafından tahnit sanatı yöntemiyle müzede sergilenmeye hazır hale getirildi.

Yaşam alanlarındaki duruş ve pozisyonları göz önüne alınarak hazırlanan gerçekçi kompozisyonlar sayesinde birçok hayvanın hayatlarına yakından tanıklık ediyor.

Müze vahşi doğadan enstantanelerin canlandırılmasıyla gerçeği aratmıyor. Ötücü kuşlar, yırtıcı kuşlar, perde ayaklılar gibi türlerden oluşan 187 kanatlı hayvan doğal yaşam alanları yeniden canlandırılarak sergileniyor.

Su altı dünyasından da 55 deniz canlısı kurutma işlemiyle vücut bütünlüğü de korunarak ziyaretçilerin ilgisine sunuluyor. Yılan, timsah, varan ve balıklardan oluşan 60 hayvan örneği bilimsel yöntemler kullanarak koruyucu bir sıvı ile dolu kavanoz içinde gerçekliğinden ödün vermeden sergileniyor.

23 Nisan`da açılacak müze ve hayvanat bahçesine giriş ücretsiz

Gaziantep Zooloji ve Doğa Müzesi bilim insanlarından çocuklara her yaştan ve kesimden ziyaretçilere hitap ediyor.  Müzenin ziyaretçilere sunduğu imkanlar sadece hayvan koleksiyonuyla sınırlı kalmıyor. Müze içerisinde yer alan eğitim salonunda doğal yaşam ve hayvanlar alemiyle ilgili belgesellerle eğitici filmler eşliğinde seminerler düzenleniyor. Böylelikle 7 den 70`e tüm ziyaretçilerin doğayı ve hayvanlar alemini yakından tanımaları sağlanıyor.

Hayvanlar âleminde sıradışı bir keşif yolculuğuna davet eden müzenin açılışı 23 Nisan Pazar günü saat 14.00`da gerçekleştirilecek. Müze ve girişlerin bir günlük ücretsiz olacak. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir