• DOLAR 32.545
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2430.872
  • ...
Türkiye İran ve Rusya heyetlerinden Suriye açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tahran'da düzenlenen Türkiye, İran ve Rusya 'Ortak Uzman Grubu Toplantısı'nda Suriye müzakerelerindeki teknik konuları konuşuldu. İki günlük uzmanlar toplantısının sonunda taraflar ortak bir bildiri yayımlandı.

Bildiride şu ifadelere yer verildi: “Tahran`da iki gün süren uzmanlar toplantısında İran, Rusya ve Türkiye heyetleri arasında 30 Aralık 2016`da hayata geçen ateşkes rejiminin belgeleriyle uygulama süreci başta olmak üzere kaçırılanlar ve esirlerin değişimi konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. BM uzmanlarından oluşan bir heyet de gözlemci konumunda söz konusu toplantıya katılıp teknik açıdan kayda değer katkılarda bulundular. Tahran toplantısı 3-4 Mayıs 2017 tarihlerinde Astana`da düzenlenecek Suriye konulu müzakereler için bir ön hazırlıktır.  Tüm heyetler üst düzey yetkililerin toplantısından önce önümüzdeki 2 Mayıs`te tekrar bir araya geleceklerini bildirdiler.”

Suriye krizinin insani, siyasi ve askeri boyutlarına eş zamanlı olarak odaklanması gerektiğine bir kez daha vurgu yapan İran Dışişleri Bakanlığı ise Astana müzakereleriyle birlikte sürdürülen tüm uluslararası çabaların sonucu Suriye`deki krizin bitmesini temenni etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir