• DOLAR 32.61
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2498.654
  • ...
Batman`da 129 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Yurdu etkisi altına alan kar yağışı önceki gün Batman`a bağlı ilçelerde de etkili oldu.
 
Gercüş`te 32, Kozluk`ta 28, Sason`da 20, Beşiri`de 20 ve merkezde de 10 köy yolu olmak üzere toplam 129 köy yolu kar yüzünden ulaşıma kapandı.
Çetin kış şartlarının yaşandığı ve ulaşımın zorlukla sağlandığı Sason`da İl Özel İdare Genel Sekreterliğine bağlı ekiplerin aralıksız çalışmaları sürüyor. Kapanan köy yollarının açılması için yoğun çaba sarf ediliyor. Bununla beraber bu köylerde yaşayan ve sağlık problemi bulunan vatandaşlara öncelik tanınıyor. Hasta vatandaşlar için yol açma çalışması yapan ekipler yoğun olarak mesai harcıyor.
 
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri H.Yusuf Karatoprak beraberinde Sason kaymakamı Bahadır Yörük ve Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü M. Sait Üner ile birlikte yol çalışmalarını birlikte incelemek üzere Sason`a bağlı Derince ve Çınarlı köyüne giderek çalışmaları yerinde incelediler.
 
Bu esnada Çınarlı köyünde hamile olan Ayten Çiftçi yolun açılması suretiyle ambulansla hastaneye yetiştirildi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri H.Yusuf Karatoprak ile Sason Kaymakamı Bahadır Yörük, Ayten Çiftçi`ye geçmiş olsun dileklerinde bulundular. Daha sonra köy odasına geçen genel sekreter ile kaymakam, köylülerin ikram ettiği çayı içerken bir süre de sohbet ettiler.
Bu güne kadar Sason Geçitli, Kayşayla, Uluağaç, Çakırpınar, İncesu, Örenağıl-Keçiler mezrası ve Yakabağ`da bulunan hastalar yol ve ulaşım hizmetlerine bağlı ekiplerce köy yolları açılarak bu köylerdeki hastalar ambulansla hastaneye yetiştirirken durumları acil olan Yücebağ, İncesu ve Dörtbölük - Şangirik mezrasında bulunan hastalar da helikopterle hastaneye yetiştirildiler.
 
Batman İl Özel İdaresi`nce yaşanan kötü hava koşulları nedeniyle 12 Ocak 2012 tarihinden itibaren 4329 km köy yolunda kar temizleme çalışmasının yapıldığı ve Sason şantiyesinde faal olarak çalışan 2 adet greyder, 2 adet dozer, 2 adet loder, 1 adet ekskavatör, 3 adet kamyon, 4 adet servis aracıyla 15 personel ve 6 ekiple çalışmalarını tüm hızıyla sürdüğü öğrenildi. (Halid Coşkun-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir