• DOLAR 32.563
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2433.907
  • ...
"Hz Muhammed `Emin` vasfıyla anıldı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş İl Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen programda konuşan Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Abdurrahman Candan "Emanet duygusu olmayanın imanı kamil değildir. Komşusunun, yakınlarının kendisinden emin olunmayan kişinin imanı kamil değildir." dedi.

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Muş İl Müftülüğü öğretmenevinde bir program düzenledi. Programa Muş Valisi Seddar Yavuz, Müftü Alettin Bozkurt, kamu kurum müdür ve amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, Malazgirt Merkez Cami İmam Hatibi Şahin Sava`nın Kur`an`ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Diyanet işleri Başkanlığı (DİB) tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisi izlendi.

Programın selamlama konuşması yapan Müftü Bozkurt, Müslümanlara emaneten sünnet ve Kur`an`ın bırakıldığını ve Müslümanların emanetlere sahip çıkması gerektiğini belirtti.

Bozkurt, ""Peygamberimiz, Kur`an ve sünneti bırakmıştır bize.  Sorumluluk, yaşadığımız topraklar, devlet bize emanettir. Emanete sahip çıkan bir insan Kur'an ve sünnete sımsıkı sarılır. Peygambere, emanetlere ihanet etmeyin" dedi.

Daha sonra konuşan Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Abdurrahman Candan,  Diyanet İşleri Başkanlığı`nın bu sene emanet, emniyet ve güven temalarını belirlediğini hatırlattı.

Peygamber Efendimizin, güvenilir oluşundan hiç kimsenin tereddüdü olmadığını belirten Candan, Hz. Muhammed`in her kesimin takdirini ve beğenisini kazandığını ifade ederek, "Bu kutlu doğum haftaları bizlere çok şey kazandırdı. Bilgi ve irfan ziyafeti sunmaktadır. Peygamber aşkıyla kardeşlik, sevgi ile bir araya getiriyor. Kutlu doğum bizleri bilgi olarak zihnimizde bulunan Peygamber sevgisini aktarmamıza vesile olmaktadır. Güven, güvencede olmaktır. Emin olunan, güvenilen delek. Emin olduğu için risalet, Peygamber Efendimize ulaştırılmıştır. İnsanların ezilmesinin yaygın olduğu bir toplumda, ırkçılığın zirvede olduğu bir toplumda bu insanlar tarafından 'el emin' vasfıyla emin ismiyle anılmıştır. Peygamber Efendimiz birçok konuda insanların takdirini kazanmıştır." ifadelerini kullandı.

İnsanların gözetlendiğini bilerek hareket etmesi gerektiğini de kaydeden Doç. Dr. Candan, müminlerin güvenilir insanlar olduğunu ve Hz. Muhammed`in hayatı boyunca güvenilir sıfatını taşıdığını belirterek, "Gözetlendiğini bilen insan diğer insanlara zarar vermez, hakkına, hukukuna zarar vermez. Din bunu temin etmiş. Peygamber efendimiz ilahi risaletle görevlendirildiğinde iman edenler ve etmeyenler oldu. Sonunda hicret etmeye karar verdi. Hicret ederken de saklanarak, gizlenerek Mekke`den çıktı. Ebubekir efendimizle mağaraya sığındı. Mekkeli müşrikler onu takip ediyor. Takip ettiler, ulaşamadılar. Efendimiz hayatı boyunca güvenilir olma vasfını üzerinde taşıdı. Müminler güvenilir insanlardır, güvenilir olma yolunda inşallah bu bize yol olur, düstur olur." şeklinde konuştu.

Programda, anaokulu öğrencileri ilahiler ve dualar okudu. Katılımcılara gül, Hadis-i Şerif ve Hz. Muhammed`in hayatını anlatan kitap dağıldı. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir