• DOLAR 32.6
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2496.8
  • ...
"Güven ahlakını aramıza yerleştireceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nusaybin'de "Kutlu Doğum Haftası" münasebetiyle "Hz. Muhammed ve Güven Toplumu' konulu konferans düzenlendi. Düzenlenen programa  vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

 Mitanni Kültür Merkezinde yapılan programda Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşmasını yapan Nusaybin Müftüsü İrfan Açık, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl yapılan Kutlu Doğum etkinliklerinde 'Hz. Muhammed ve Güven Toplumu' temasını işlediklerini söyledi.

Kur'an-ı Kerim'de 57 yerde tekrarlarıyla birlikte 64 defa ümmetten bahsedildiğine dikkat çeken Açık, Hz. Muhammed'in  de tüm insanlığa olduğu gibi bütün sözlerinde ümmetine ışık tuttuğunu söyledi.

Açık, "Kutlu Doğum Haftaları sadece Peygamber Efendimizi sevdiğimiz toplantılar olmamalı. Sevgiyle bilgiyi oluşturacağımız alanlar olmalı. Güven ahlakını aramıza yerleştireceğiz. Olmak veya oldurmak hususunda hep beraber Nusaybin'imizi ayağa kaldıracağız." ifadelerini kullandı.

Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek ise konferansta yaptığı konuşmada, "Hz. Peygamberin torunlarında Zeynel Abidin'i evlerinde ağırlayan, arkadaşlarından Selman-ı Farisi'yi göğüslerine basan, Allah Resulü'ne ümmet olma bahtiyarlığına ermiş, Allah resulü aşkıyla yanıp tutuşan Nusaybinli kardeşlerimle bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz." dedi.

Kutlu Doğum Haftasının Türkiye'deki kutlama tarihi ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın çalışmalarından bahseden Müftü Çiçek, Kutlu Doğum Haftasının Mevlit Kandilinin devamı olduğunu, ayrı bir hafta olmadığını söyledi.

Çiçek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kutlu Doğum etkinliklerinde  28 yıldır bir birikim var. Her Kutlu Doğum'da aslında bir temamız var. Bir yanımıza Hz. Peygamberin merhemini sürmek istiyoruz. Onun sözlerinin bir parçasını hayatımıza, toplumun gündemine taşımak istiyoruz. Bu yıl 'Hz. Peygamber ve Güven Toplumu'nu işledik."

Konuşmalardan sonra hafta boyunca yapılan Kur'an-ı Kerim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenci ve kursiyerlere çeşitli hediyeler verildi.

Program, Grup Dergâh'ın okuduğu ilahilerle sona erdi. (Cihat Şayık- İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir