• DOLAR 32.597
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2505.229
  • ...
Cami cemaatinden mevlid programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Merkez Kayapınar ilçesi Park Orman yakınında bulunan Hacı Sıddık Mescidi Yaptırma Yaşatma ve Hizmet Derneği tarafından Hz Muhammed'in Kutlu Doğumu münasebetiyle mevlit programı tertiplendi.

Programa, bölgenin tanınmış âlimlerden Molla Vahdettin Kaya, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz,  Kayapınar Müftüsü Mehmet Sırrı Şık, cami cemaati, mahalle esnafı, çocuklar ve kadınlar katıldı.

İkindi namazından sonra İmam Hatip Abdurrahman Birbir'in  Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, mevlithanların okuduğu mevlid-i şerif ile devam etti.

Düzenlenen programa katılan Kayapınar Müftüsü Mehmet Sırrı Şık, cami cemaatine verdiği vaazda, İslam dinin güven esası üzerine kurulduğunu söyledi.

Şık, "Ama bizler ümmet olarak maalesef bu güven esası üzerinde yürüyemiyoruz. Yapılan araştırmalara göre Müslümanların birbirine güvenme oranı yüzde 6 seviyesindedir. Bu ümmetin yüzde 94'ü birbirine güvenmiyor.  Hani onun ümmetindendik. Onun ümmeti olmamız münasebetiyle güven vermediğimiz zaman imanımız kâmil olmuyor. İşte o zaman bunları sorgulamamız gerekiyor." dedi.

Toplumdaki manevi çöküntüye işaret eden Şık, "Dinimiz maalesef tehlike altındadır. Eğer bizler dini inancımızı dindarlığımızı hakikat üzere bina etmeksek, kişilere göre dini anlayış ortaya koymuş olursak o zaman dinden uzaklaşacak gençlerimizin sayısı her sene artacaktır. Aklımız tehlike altındadır. Bakın içki tüketimi Müslüman toplumlarda bile neredeyse Batı'dan az kalmayacak kadar yüksektir. Aklı tarumar eden, devre dışı bırakan uyuşturucu maddeler bölgede olduğu gibi birçok yerde aklımızı istila etmektedir." ifadelerini kullandı.

Hacı Sıddık Mescidi İmam Hatibi M. Ali Aysu ise etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, Kutlu Doğum ayı münasebetiyle bu gibi programları her yıl yapmaya çalıştıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Hz Muhammed'i, onun getirdiği mesajı anlayıp yaşantımızı ona göre dizayn etmek zorundayız. O, Allah'ın insanlara gönderdiği kutlu bir Resuldür. İnsanlığın kurtuluşu için çaba göstermiş, bu uğurda çok zorluklar yaşamıştır. Bizler onun ne yaptığı bilmeli, onun mesajından haberdar olmalıyız. Bugün mescidimizde onu yâd etmek, anlatmaya çalışmak için bir program düzenledik. Cemaatimizin iştirakleri oldu. Bu tür etiklikleri her yıl yapmaya çalışıyoruz. Amacımız toplumda bir şuur oluşturmaktır. Hz Muhammed'in getirdiği mesajdan uzak kaldığımız her gün ziyandayız. Bu nedenle onu anlatmak için hepimiz büyük bir çaba içerisinde olmalıyız."

Program esnasında duygusal anların yaşandığı görülürken, yapılan konuşmaların ardından Hacı Sıddık Mescidi yerleşkesinde cemaate yemek ikramında bulunuldu. (Emrah Deniz- İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir